Milli takımda yaşanan Arda Turan krizine yönelik katıldığı canlı yayın programında açıklamada bulunan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören,  'Arda’nın yaptığının yanlış bir hareket olduğunu söylemiştim ama milli formayı bırakması doğru değil.' dedi. Arda olayını uçaktan hemen sonra öğrendiğini belirten Demirören, “Ardından anında karar verdim. Hocamızla konuştuk, olayların detaylarını öğrendim. Yönetim Kurulu olarak kararımız çok netti. Hocamızın da kararı aynıydı. Arda, hocasıyla yaptığı konuşmadan sonra beni aradı” diye konuştu.

‘YAPTIĞI YANLIŞTI'

Arda’yı süresiz kadro dışı bırakma konusunda hemfikir olduklarını vurgulayan Başkan Demirören, “Takımın dünya yıldızıydı ama yaptığı kırmızı kartlık bir hareketti. Arda için bir metin hazırladık. Malesef Arda basın toplantısında Milli Takım’ı bıraktığını açıkladı. Buna çok üzüldük” ifadesini kullandı.

Demirören konuşmasını şöyle sürdürdü: “Arda’nın yaptığının yanlış bir hareket olduğunu söylemiştim ama milli formayı bırakması doğru değil. O zaman herkes her şeyi bıraksın. Bırakmasından sonra aradım, üzüldüğümü ve tekrar kendisiyle konuşmak istediğimi söyledim. Sonra televizyondan takip ettik. ‘Federasyon gereğini yapmadı’ demesini dinledik. Federasyon gereğini yaptı ama kendisi bırakma kararı aldıktan sonra yapabileceğimiz bir şey yok.”

‘ÜÇ DÜNYA MARKASI'

Başkan Demirören, “Dünya’nın üç büyük markasını yıpratmak için uğraşıyoruz! Türkiye Futbol Federasyonu, Fatih Terim ve Arda Turan bir dünya markası. Bitirmek için her şeyi yapıyorlar. Alt tarafı bir futbolcumuz hata yaptı. Bunda başka bir şeyler aramaya gerek yok ki. Çözüm yolu Arda Turan ile oturup konuşmak. O gün basın toplantısını terk etmese, Arda hazırladığımız konuşmayı okuyacaktı. Bilal Meşe’den özür dileyecekti. Zaten özür dilemek en büyük adamlıktır. Konuşmadan sonra Bilal ile Arda’yı bir araya getirecektik, olay tatlıya bağlanacaktı. Ancak olmadı” değerlendirmesinde bulundu.

Arda’nın Milli Takım’ı bırakma gibi bir lüksünün olmadığının da altını çizen Yıldırım Demirören, “Ancak yaşın geçmediyse, vücudun kaldıramıyorsa. Bunun yaptırımını toplum verir. Arda’nın milli takıma dönmesi yine kendisine bağlı. Kazanarak problemleri çözmeliyiz. Arda hata da yapsa, o sözleri söylemiş de olsa, ben Arda’yı kazanmaya çalışırım. Değerleri geri kazanmalıyız. Arda’yı bırakma konuşmasından sonra aradım. Tatilden sonra kendisiyle konuşmak istediğimi beyan ettim” yorumunu da yaptı.

Yıldırım Demirören, referandum süreci nedeniyle Arda’ya bir değil, üç kere vurulduğunu kaydetti. Demirören ayrıca saldırıya uğrayan Bilal Meşe’yi aradığını söyledi, “”Bir Başkan olarak, kardeş olarak Bilal Meşe ile konuştum. Dava açmamasını istedim. Bir kardeş olarak anlattım ve Arda’nın hata yaptığını söyledim. Dava açacak mı bilmiyorum” dedi.

‘KESİNLİKLE KASIT YOK'

Pazartesi günü Merkez Hakem Kurulu, Tahkim ve Disiplin Kurulu başkanlarını çağırdığını vurgulayan Başkan Yıldırım Demirören şöyle devam etti:

“Gerekirse kurullarda değişim de yapacağız. Kimse kurulların verdiği kararlara, ‘Kasıtlı, bilerek alınmış kararlar diyemez. Bazı kararlardan dolayı ben ve yönetim kurulu üyelerim vicdanen rahat olmadığımızı dile getirdik. Şimdi bir kez daha tekrarlıyorum. Hatalı kararlarda bilerek, kasıtlı olarak alınmış olması söz konusu değildir.”

‘2019’A KADAR BURADAYIZ' 

Yıldırım Demirören, seçime kadar görevlerinin başında olacaklarını söyledi, “Memnun değillerse ona göre karar verilir. Yapılan eleştirilerden ders alacağım” dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, 2019 yılında yapılacak seçimlere kadar görevlerinin başında olduklarını söyledi. Başkan Demirören, “Memnun değillerse, ona göre karar verilir. Yapılan eleştirilerden ders alacağım” dedi.

Ay-yıldızlı ekibin teknik patronu Fatih Terim’in kulüp ve Milli Takım’ı birlikte çalıştırmak istemesi durumunda bunu kabul etmeyeceğini vurgulayan Demirören, “Hocamızın böyle bir kararı varsa da bilemem” diye konuştu. Demirören, tecrübeli çalıştırıcıdan çok memnun olduklarını da ifade etti.

Demirören, EURO 2024’ü düzenleme hakkını almaları durumunda Türkiye’nin şampiyon olacağına inandığını da dile getirdi. Başkan Yıldırım Demirören, hakemler hakkında ise, “Bu se zonki performanslarından memunum” yorumunu yaptı.

‘PRİM KONUSUNU MEDYA BÜYÜTTÜ'

“Kosova maçından önce tüm futbolcular Milli Takım’a çağırılarak prim konusu kapandı. Bu olaylardan sonra tekrar açıldı. Benim verdiğim primi beğenmeyebilirler. Prim vermeyebilirim, onu beğenmezler. Bu tarz şeyler hep yaşanabilir aile içerisinde. Hep olaylar bir kavga varmış gibi yaratılıyor. Bari turnuva bitsin, o zaman tartışırız diyemedik. Siz de insan olarak etkilenmez misiniz? Benim hakkımda da bir sürü şeyler yazıyorlar. Beni de etkiler ama o genç çocukları daha çok etkiler. Hele çok kritik maçlara çıkmadan önce... Ben 3 ayda bir konuşurum, hocam 15-20 günde bir konuşur. Ama medya her gün konuşuyor. Hiçbir şey gri kalmadı. Hangi futbolcunun ne kadar prim aldığı net bir şekilde açıklandı.”

‘YABANCI UYGULAMASINDAN HERKES ÇOK MEMNUN'

“Yabancı sınırlamasından herkes memnun. Şu an takımların %60’ı yabancı, %40’ı Türk oyuncuyla oynuyor. Herkes yabancı diye bir şey yok. Eskiden yabancı futbolcuların fiyatları çok fazla oluyordu. Türk futbolcuları da rekabet içinde değillerdi. Şimdi baktığımız zaman Enes, İspanya’ya transfer oldu. Emre, Almanya’da oynuyor. Herkes çok memnun, ben de memnunum. Bana göre bu sistem tuttu. 2018’e kadar devam ediyor. O zaman geldiğinde kulüpler ile tekrar oturup konuşuruz.”

 ‘TFF, ARDA KRİZİNİ ÇÖZDÜ'

“Federasyon, Arda krizini çözdü. Olaydan sonra hemen karar verip çözdü. Her şeyi planlamıştık. Ortada ülkenin %99’unun hemfikir olduğu bir sonuç vardı. Arda’nın yaptığı tamamen yanlıştı. Federasyon gereken kararı almıştı zaten. Kimseye de kendimizi beğendirmek zorunda değiliz.” (Milliyet)