İstanbul Akademi Futbol Okulları her yıl geleneksel hale gelen Bursa Kampı için 35 kişilik kafileyle Bursa'ya gitti. Genel koordinatörlüğünü Abdullah Aydemir'in yaptığı İstanbul Akademi Futbol Okulları'nın Bursa'daki kampının 5 gün süreceği, takımın burada kaldığı süre içinde Family Villa Otel'de konaklayacağı belirtildi.

'AMACIMIZ GELECEKLERİNE IŞIK TUTMAKTIR'

U 10, U 11 ve U 15 kategori sporcularının yer aldığı kafilede Aydemir'in yanısıra antrenör kadrosundan Ümit Birdal, Handan Kasapoğlu ve asistan antrenör Umut Karpuz'un yanısıra basın danışmanı Elif Aydemir'in de yer aldığı ifade edildi. Kamp yapacağı süre içinde hazırlık maçları da yapacak olan İstanbul Akademi Futbol Okulları'nın Bursaspor Futbol Okulu, Yalova Trabzonspor Futbol Okulu ve Orhangazispor Futbol Okulu'yla da karşı karşıya geleceği belirtildi. İstanbul Akademi Futbol Okulları Genel Koordinatörü Abdullah Aydemir kampta çalışmaların ve hazırlık maçlarının dışında sosyal faaliyetlere de yer vereceklerini ifade ederek "Burada amacımız sporcularımızın birlikte hareket etme, takım ruhu, kolektif düşünme gibi takım olmanın olmazsa olmaz duygularını sporcularımıza aşılayarak buradan kazanacakları tecrübelerle geleceklerine ışık tutmaktır. Ayrıca yaptığımız bu kamplar çocuklarımızın özgüvenlerini pekiştirmektedir. Ayrıca sporun yanında eğlenceye ve oyunlara da yer vererek oyuncularımızın toplumsal hayattaki gelişimlerine de önem veriyoruz" diye konuştu.

UYUM DÖNEMİ

Antrenör Ümit Birdal ise yaptığı açıklamada kamp dönemlerinde oyuncular arasındaki birlik ve beraberlik duygularının daha da yükseldiğini, ayrıca eski oyuncularla aralarına yeni katılan sporcular arasındaki uyumu sağlamak için  de iyi bir fırsat olduğunu söyledi. Birdal "Yapacağımız kampla da yeni sezona güçlü bir şekilde başlamak istiyoruz." İfadesini kullandı. Bu arada Bursa hareketi öncesi sporcu velilerinin de çocuklarını yola uğurlarken oldukça duygusal anlar yaşadıkları gözlendi.

Hakan Ertürk