Kuzey Kıbrıs’ta altı yıldır dünyanın en büyük tavla şampiyonasını düzenleyen Merit Grubu, adadaki tecrübesini Avrupa’ya taşıdı. Balkanlar’ın Monte Carlo’su olarak bilinen Karadağ’ın sahil kenti Budva’da, 8-14 Nisan haftası düzenlenecek olan “4’üncü Merit Open Montenegro Grand Prix”i, 35 ülkeden 250’yi aşkın tavla ustasını buluşturdu.

MİLLİ TAKIM DÜZEYİNDE EN FAZLA KATILIM

Merit International Bölge Müdürü Burhan Genç, “Bu turnuvanın öncekilerden farkı, yılda bir kez ve her yıl başka bir ülkede düzenlenen ‘Dünya Ulusal Takımlar Şampiyonası’nı bünyesinde barındırıyor olması. Daha önce beş farklı ülkede yapılan bu yarışmada geçen yıl 15 ülkenin milli takımı yarışmıştı. Budva’da ise 26 ülkenin tavla takımını ağırlıyoruz. Dünya tavla tarihinin gelmiş geçmiş en büyük milli takımlar etkinliği, Karadağ’da gerçekleşiyor. 15 Türk oyuncu turnuvaya katıldı, bunlardan 5’i de Türk Milli Takımı için yarışıyor. Güney Afrika, Japonya ve Amerika’dan dahi gelen takımlar var” dedi.

 Merit International’ın turnuvaya 25 bin Euro katkıda bulunduğunu söyleyen Burhan Genç, sözlerini şöyle tamamladı: “Oyuncuların katılım ücretleri de eklendiğinde şampiyonun yaklaşık 30 bin Euro kazanacağını, toplam ödül miktarı ise 130 bin Euro’yu bulacak.”