Beşiktaş'ın Avrupa'da yakaladığı galibiyet alışkanlığı, takımdaki ve camiadaki sorunların üzerini örtecek gibi. Maçta göze çarpan aksaklıklar yanında takımın uyum sağlamaya başlaması elbette sevindirici. Ama bu bizleri aldatmasın.
Beşiktaş'ın Vodafone Park'ta Sarpsborg karşısında aldığı 3-1'lik galibiyet, keyif verdi, umut saçtı ama pek çok önemli eksikliği gözler önüne serdi. 
Adem Ljalic'in ikinci maçında takıma alıştığını göstermesi, arkadaşlarının hangisinin nereye kaçacağını, hangisine nasıl pas atacağını çözmesi ve hücumda yavaş yavaş sazı eline alması güzel gelişmelerden bir tanesiydi. 

* * *

Ryan Babel, kafasını toparlayıp kendini futbola verince ne denli etkili bir futbolcu olduğunu tekrar gösterdi. Oyuna girer girmez sıkıntı yaşayan Beşiktaş'ın derdine adeta deva oldu. Bir diğer olumlu gelişme ise Enzo Roco'nun takıma alışması yerinde müdahalelerde bulunup tehlikeleri savuşturmasıydı.
Jermain Lens'e gelecek olursak; günün istekli çabalayan futbolcularından biriydi. Şahsen oynadığı pozitif oyunu beğendim ve oynayarak daha iyi olacağı kanaatindeyim. Negredo'nun gidişiyle birlikte kendisini daha fazla futbola verdiğini hissettirdi. 
Attığımız üçüncü golde de Oğuzhan-Babel-Lens uyumu, yaptıkları paslar adeta 2015-16 sezonundan bu yana özdeliğimiz Beşiktaş'ın habercisiydi. 

* * *

Son olarak günün en kötü iki olayına gelirsek tabiki ilki maçı izleyen herkesin farkettiği gibi zemin. Son iki senedir övündüğümüz mükemmeliğinden bahsettiğimiz hibrit çimden eser yok. Adeta patates tarlasına dönmüş zeminde birçok oyuncumuz ayakta durmakta zorlandı. Takımın pas oyununu rakipten çok zemin bozdu. Tabi bu olayda şampiyonluk kutlamalarında bile sahayı kullandırtmayan yönetimin, Shakira konserinde binlerce kişiyi oraya doldurmasının payı nedir ayrıca tartışmak lazım.

Günün bir diğer kötü gelişmesi ise; adete "bu da kaçar mı" diyeceğimiz her pozisyonu kaçıran acemiliğinin Beşiktaş'ın as forveti olmayı kaldıramayacağının gün gibi ortada olduğu Cyle Larin'dir.

* * *

Yazımı bitirirken geçen haftalarda MHK'nin masa başı işleriyle ilgili olarak yazdığım "Ali Cengiz oyunları" başlıklı yazımı tekrar hatırlatmak istiyorum. Pazartesi oynanacak derbi maçın hakemi, daha doğrusu tiyatronun baş aktörü Fırat Aydunus oldu. Verdiği şaibeli kararlarla herkesin adalet duygusunu sarsan, Emenike'yi formasını çıkartıp sahayı durduk yere terketmesine rağmen ikinci sarıdan atamayan, kırmızı kartlarını Beşiktaşa karşı cömertçe dağıtan Fırat Aydınus... 

Allah bütün Beşiktaş taraftarına şimdiden sabır versin renkdaşlarım. Kalın sağlıcakla.