Avrupanın 46 ülkesinden 1000 takımın katılımı ile başlayan eleme sürecinde Türkiye'den de bir çok takım bu yarışın içinde yer aldı. Yapılan ön eleme müsabakaları sonunda Kuşadası'nda gerçekleştirilen turnuvada Türkiye adına büyük kulüpleri geride bırakan Beylikdüzü temsilcisi Beylikgücü Spor, İzmir Temsilcisi Altınordu Spor'la birlikte Türkiye'yi Avusturya'da gerçekleşecek olan finallerde temsil etme hakkı kazandı. 

DEV RAKİPLER VAR

15-19 Haziran tarihleri arasında Avusturya'da gerçekleştirilecek olan U10 Champions Trophy Avustria turnuvasında Avrupanın dev takımlarının alt yapıları yer alıyor. Chelsea, Juventus, Liverpool, Paris Saint German, As Roma, Shalke 04, PSV Eindhoven, FC Köln, Avutria Wien, Sparta Prag gibi marka takımlar ile birlikte birçok Avrupa devinin alt yapı takımları Beylikgücü'nün muhtemel rakipleri arasında. 

Yapılan ilk kura çekimi sonrasından F grubunda mücadele edecek olan İstanbul temsilcisinin grubunda Legia Warschau (Polonya), Videoton FC (Macar), FK Bistrica Novi Sad (Sırbistan),VIL Pfullingen (Almanya), RZ Pellets WAC (Avusturya), SV ZebauBad Ischl (Avusturya), SG Markersdorf/St Georgen (Almanya) takımları yer alıyor. Burada ilk iki sırayı alan takımlar bir üst finale yükselecekler. 

ALTINORDU'DAN JEST

İzmir Kuşadası'nda Altınordu Spor Kulübü koordinatörlüğünde gerçekleştirilen ve Türkiye'den Avusturya vizesi alacak olan takımı belirleyecek olan turnuva sonunda şampiyonluk ipini göğüsleyen İstanbul temsilcisine Altınordu'dan büyük jest geldi. Turnuva sonunda Beylikgücü Spor Kulübü futbolcularının uçak biletlerini temin edeceğini açıklayan Altınordu Spor Kulübü'ne, Beylikgücü Spor Kulübü Başkanı Kenan Güzelordu yönetim kurulu adına başta Altınordu Spor Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan'a ve Altınordu Spor Kulübü üyelerine çok teşekkür ettiklerini açıkladı.

'BÜYÜK ONUR DUYUYORUZ'

Kulüp Başkanı Kenan Güzelordu, dev organizasyon öncesi gazetemize yaptığı açıklamada böylesine büyük bir organizasyonda Türkiye'yi temsil etmekten dolayı büyük bir onur duyduklarını söyledi.

Güzelordu "Böyle büyük bir organizasyonda ülkemizi temsil edebilmek, kulübümüz, hocalarımız, sporcularımız ve tüm camiamız için gerçekten onur verici bir olaydır. Avusturya'da elimizden gelenin en iyisi yapmaya çalışacağız. Bu başarıda en büyük pay sahibi olan Hocamız Cenk Çelebi'yi gönülden tebrik ediyorum. Gerçekten gecesini gündüzüne katarak oyuncuları için uğraştığını ve ne kadar çaba sarf ettiğini hayranlıkla izliyor ve kendisini takdir ediyoruz. Ayrıca sporcularımızı ve velilerimizi de tebrik etmek istiyorum. Tabii bu çocuklarımız henüz çok küçükler. İnanıyorum ki bu şekilde çalışmaya devam ederlerse her geçen gün daha iyi olacaklar, çok güzel yerlere geleceklerdir."

Güzelordu, kulübe maddi ve manevi desteklerinden dolayı Vehbi Orakçı'ya özellikle teşekkür etti.

Hakan Ertürk