Beşiktaş Başkanı Fikret Orman 'UEFA başkanıyla yaptığım görüşmede yurt dışındaki vatandaşların yapacaklarından sorumlu olamayacağımızı söyledim.UEFA'dan ceza almamak için Avrupa maçlarımızdaki deplasman maçlarına seyirci götürmeyeceğiz.' dedi. Vodafone Park'taki moda merkezinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan siyah-beyazlı kulübün başkanı Orman'ın açıklamalarında öne çıkanlar şöyle;

ŞAMPİYONLAR LİGİ KARARI

"UEFA başkanıyla yaptığım görüşmede yurt dışındaki vatandaşların yapacaklarından sorumlu olamayacağımızı söyledim. UEFA'dan ceza almamak için Avrupa maçlarımızdaki deplasman maçlarına seyirci götürmeyeceğiz. Şampiyonlar Ligi'ndeki 3 deplasmana taraftar götürmeyeceğiz. Olacak her türlü olay bize mal edilebileceği için bu riski alamazdık."

'GÜNEŞ'LE PROBLEMİMİZ YOK'

"İyi bir transfer dönemi geçirdiğimizi düşünüyorum. Şunu da alın bunu da alın diyorlar ama olabildiğince mantıklı gidiyoruz. Beşiktaş üzerinde büyük bir kıskançlık ve oyun dönmekte. Birçok olumsuzluklarla karşı karşıya kalıyoruz. Bizi sürekli saha dışından vurmaya çalışıyorlar. Kenetlenmeliyiz. Bir gün Fetöcü yapıyorlar, bir gün bilmem ne? Basın başladı "Şenol Hoca ile yönetim arasında problem var" 3 senedir Beşiktaş'ın transferlerini Yönetim Kurulu yapmaktadır.Tabii ki hocamızla istişare ediyoruz. Ama herkesin görevi belli, kuvvetler ayrılığı var. Şenol Güneş'le problemimiz yok."

"GALATASARAY VE FENERBAHÇE'DEN ÇOK GELİR ELDE EDİYORUZ"

"Biz şımarmayacağız. İşimizi iyi yapmaya çalışacağız. Bunu yaparken de şeffaf olacağız. Gizleyecek bir şeyimiz yok. Galatasaray ve Fenerbahçe'den çok daha fazla gelir elde eder bir hale geldik. Türkiye'de en çok sponsorluk geliri elde eden takımız. 2 rakibimizden yüzde 20 fazla gelirimiz var."

"CHELSEA GİBİ DÜNYA KULÜBÜ OLMAMIZ LAZIM"

"Chelsea'ye sponsor olan bir şirket dünyada marka olmak için sponsor oluyor. Bizim de böyle olmamız lazım. Chelsea, Ortaköy'den daha küçük bir şehir. Dünyada 300 milyon taraftarı var. Bizim de dünya kulübü olmamız lazım. Milli maç arasında Azerbaycan'a gideceğiz. Belki İran'a da maç oynamaya gidebiliriz. Bu seyehatleri yapmak zorundayız."

"BİZİM NET BORÇ AÇIKLAMAMIZ LAZIM"

"Diğer kulüplerde net borç açıklanıyor, bizde brüt borç. Bizim borcumuz var, alacaklarımız da var. Bizim de net açıklamamız lazım. Zaten bir tanesinde açıklanmıyor da G.Saray da net borç açıklanıyor. Bizim de net açıklansın. Kimseden bir şey saklamıyoruz." (Yeni Şafak)