Kartal, Arsenal ile sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Mesut Özil için harekete geçti. Yaklaşık 1 ay önce 29 yaşındaki yıldızın menajeriyle İstanbul’da görüşen Siyah-Beyazlılar, ilk teklifini iletti. UEFA ile yapılan Finansal Fair-Play anlaşması gelecek sezon sona erecek olan Beşiktaş, hem Devler Ligi’nde ses getirecek hem de Süper Lig’i domine edecek çok daha güçlü bir kadro kurmayı hedefliyor. Gazete Habertürk'ten Kartal Yiğit'in haberine göre başkan Fikret Orman, takımı gençleştirmeyi düşünürken, üst düzey yıldızlara da Siyah-Beyazlı formayı giydirmek istiyor.

ERKUT SÖĞÜT’LE GÖRÜŞTÜLER

Bu kapsamda çalışmalarına şimdiden başlayan Kartal’ın en büyük hedeflerinden biri ise Mesut Özil...Siyah-Beyazlılar, İngiliz devi Arsenal ile sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Türk asıllı Alman yıldız için harekete geçti. Transfer komitesinden bazı isimlerin yaklaşık 1 ay önce İstanbul’da Mesut’un menajerliğini yapan Erkut Söğüt’le bir araya geldiği ortaya çıktı. Oldukça pozitif geçen ilk toplantıda Beşiktaşlı kurmaylar, resmi teklifini iletti.

"ÖNCELİK BEŞİKTAŞ’IN"

Görüşmede Mesut’un menajeri, Siyah-Beyazlılar’ı umutlandıracak ifadeler kullandı. Söğüt’ün, “Mesut, Beşiktaş’ı yakından takip ediyor. Özellikle Avrupa’da yaptıkları işler, stadın atmosferi ve üst üste şampiyonlukları onun ilgisini çekti." "Ancak şu an Türkiye’ye dönmeyi düşünmüyor. Eğer gelirse öncelik sizin, merak etmeyin” dediği öğrenildi. Sezon boyunca gerek oyuncuyla gerekse de menajerle temas halinde olmayı planlayan Siyah-Beyazlılar’ın, transfer dönemine girilmeden bir kez daha Mesut için temasta bulunacağı belirtildi.

MOURINHO VE INTER İDDİALARI!

Serie A ekiplerinden Inter'in Mesut Özil'le ilgilendiği biliniyor. Milano ekibinin başkanı Erick Thohir, Arsenal'deki geleceği belirsiz olan Mesut Özil'i istediklerini açıklamıştı. Thorir, "Takımı güçlendirmek için çalışıyoruz. Mesut, Arsenal'den ocak ayında ayrılır mı bilmiyorum. Hocamız, takımı güçlendirecek oyuncuları biliyor. Mesut da ilgilendiğimiz futbolcuların başında." ifadelerini kullanmıştı.

Diğer bir iddia ise başta Independent olmak üzere İngiltere basınından... Independent, menajerliğini Jose Mourinho'nun yürüttüğü Manchester United'ın yıldız futbolcu için devre arası transfer döneminde girişim yapacağını öne sürdü. Haberde Mesut'un devre arasında Manchester United ile anlaşması durumunda sezon sonunda bonservissiz bir şekilde transfer olacağı kaydedildi. 

28 yaşındaki futbolcu ve Portekizli menajer, Real Madrid'de birlikte çalışmışlardı.