Beşiktaş Sivas deplasmanında hafta sonu lider Başakşehir’in puan kaybetmesi ve Galatasaray’la maçı olduğundan Sivas maçı Kartal’ın adeta yarış içinde olması için var olma maçıydı. Şenol Hoca’nın Milli Takım’a giderken en azından matematik olarak şampiyonluk ümitlerini korumak için galibiyetten başka bir düşüncesi yoktu ama Sivas deplasmanı her takım için zor olmuştur. Sivas karşısında Beşiktaş’ın Başakşehir maçındaki güzel oyununu göremesek de mücadele ve oyunu bırakmama hırsından dolayı üç puanı hakkediyor.

Beşiktaş Vida’yla öne geçse de klasikleşen defansın arkasına atılan top iki Beşiktaşlı oyuncuyu peşine takan Diabete’nin golüyle beraberliği yakalayan Sivas 31. dakikada Vida’nın golüne 45. dakikada cevap vermiş oldu ve ikinci yarı daha diri bir Sivas seyrettik. Yarışta kalmak için kazanmaktan başka bir düşüncesi olmayan Kartal vitesi yükseltse de Sivas kalecisi Tolgahan kalesinde pozisyonlarda başarılıydı. Beşiktaş’a galibiyeti getiren gol 87. dakikada Burak Yılmaz’ın mükemmel firikiğiyle geldi. Beşiktaş üç puanla yarışın içinde ben de varım dedi. Nefesini Galatasaray’a hissettirdi. İki hafta sonra oynanacak Galatasaray Beşiktaş maçı iki takım açısından tam bir final- maçı olacak. Şampiyonluk ve Şampiyonalar Ligi için üç takımın yarışı ligde seyir açısından zevkli bir hale geldi. Burak Yılmaz’ın takıma kazandırdığı dokuz gol başkana mesaj olmuştur. Şenol Hoca Beşiktaş’ı taraftar da Şenol Hoca’yı seviyor. Şenol Hoca kalan maçları kazanırsa şampiyon olarak gerçek bir efsane hoca olarak Beşiktaş’taki vizyonuna son verip Milli Takım’da eski muhteşem günleri yakalayacaktır. Bakalım o güneşli günleri yaşayabilecek miyiz?

Bir parantez de Başakşehir’e açmak istiyorum. Malum siyasi iktidarın önce İBB sonra Başakşehir adını alan klübün ömrü ne kadar olcak? Şampiyon olursa Şampiyonlar Ligin’de bin kişiye mi oynayacak? Belediye işçilerinin mesaileri Başakşehir maçı olacak mı? Başkan İmamoğlu’nun seçimden önce dediği gibi musluklar kapanacak mı? Seçim stresi Başakşehir’e yaramadı. Beşiktaş mağlubiyeti, Rize beraberliği, hakem sayesinde uzatma penaltı...

Başakşehir’in bundan sonraki maçlarını seyredip göreceğiz.