UEFA Şampiyonlar Ligi'nde üçüncü hafta maçında G Grubu'nda turnuvadaki tek temsilcimiz Beşiktaş, deplasmanda Monaco'yu 2-1 yenerek gruplarda tarihte ilk kez 3'te 3 yapan Türk takımı oldu.  Galibiyeti getiren gollere imza atan Cenk Tosun, 'Maçın oyuncusu olmak gurur verici. Kazanıp dokuz puana yükseldiğimiz için çok mutluyum. Yenik durumda iken galip geleceğimize inanıyordum. Maçın hakimi bizdik. Biz her maça galibiyet için çıkıyoruz.' dedi. 

BİR TÜRK TAKIMI, ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE İLK KEZ 3'TE 3 YAPTI

UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda, Porto'yu deplasmanda 3-1, RB Leipzig'i kendi sahasında 2-0 ve Monaco'yu deplasmanda 2-1 mağlup eden siyah-beyazlılar, 3'te 3 yaparak grup liderliğini sürdürürken, aynı zamanda bir de rekora imza attı.

Porto ve Leipzig'i yenerek gruba başlayan Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi tarihinde gruplara 2'de 2 ile başlayan ilk Türk takımı olurken, Monaco'yu da mağlup ederek bu seriyi 3 maça taşıdı.

MONACO'NUN YENİ PRENSİ: CENK TOSUN

Siyah-beyazlı formayla Monaco ağlarına 2 gol göndererek, bu sezonki gol sayısını Şampiyonlar Ligi'nde 3, toplamda 7'ye çıkaran Cenk Tosun, ayrıca Beşiktaş formasıyla çıktığı 25'inci Avrupa kupası maçında, 10'uncu golünü kaydetmiş oldu.

TALISCA, BA'NIN REKORUNA ORTAK OLAMADI

Beşiktaş'ın oynadığı son 3 Avrupa kupası maçında fileleri 4 kez havalandıran Anderson Talisca, Monaco karşısında gol atamayarak Demba Ba'nın '4 maç üst üste gol atma' rekoruna ortak olamadı.

"GRUPTAN ÇIKMAK İSTİYORUZ"

Monaco maçında 2 golle yıldızlaşan Beşiktaşlı futbolcu Cenk Tosun, "Gruptan çıkmak istiyoruz" dedi.

Maç sonu yayıncı kuruluşa konuşan milli golcü şunları söyledi;

"Maçın oyuncusu olmak gurur verici. Kazanıp dokuz puana yükseldiğimiz için çok mutluyum. Maça iyi başladık. Daha çok atağa girdik. Babel'in golü ofsayt değildi. Gol verilse maç daha farklı olabilirdi. Rakip ilk atağında golü attı. Maçtan hiç kopmadık. Yenik durumda iken galip geleceğimize inanıyordum. Maçın hakimi bizdik. Biz her maça galibiyet için çıkıyoruz. Kalan maçları da kazanarak gruptan çıkmak istiyoruz."