Beşiktaş'ın yıldız futbolcusu Anderson Talisca özel açıklamalarda bulunarak 10 Kasım ile ilgili, "Mustafa Kemal Atatürk'ü biliyordum ama insanların yolda giderken bir anda arabalarını durdurup saygı duruşunda beklemesi beni çok şaşırttı." derken transfer iddialarıyla ilgili olarak ise  "Geleceğim Tanrı'nın elinde. Çok fazla düşünmüyorum. Büyük takımların ilgisi beni mutlu ediyor ama şu an Beşiktaş'ın oyuncusuyum." diye konuştu. 

'TARİHE BU KADAR SAYGI DUYULMASI VE SAHİP ÇIKILMASI ÇOK GÜZEL BİR ŞEY'

NTV Spor'a özel açıklamalarda bulunan Brezilyalı futbolcu, 10 Kasım ile ilgili, "Mustafa Kemal Atatürk'ü biliyordum ama insanların yolda giderken bir anda arabalarını durdurup saygı duruşunda beklemesi beni çok şaşırttı. Bu nedenle Atatürk'ü araştırdım daha fazla bilgi öğrendim. Bir ülkede tarihe bu kadar saygı duyulması ve sahip çıkılması çok güzel bir şey." ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE ALEYHİNDE YORUMLAR ALMIŞTIM' 

Talisca'nın açıklamalarından satır başları şöyle;

- Talisca: Türkiye'ye gelmeden önce olumsuz yorumlar almıştım. Fakat ailemle birlikte burada çok mutluyuz. Ayrıca yemekleri de çok güzel.

- Portekiz Avrupa'ya giriş için çok önemli bir ülke. Aslında ilk senem Benfica'da çok iyi geçmişti. Ama ikinci sene işler değişti.

- Kuzenim Beşiktaş'ın alt yapısında oynuyor. Bu sene alt yapıyı daha iyi inceliyorum. Türkiye'de bu konuya biraz daha fazla ilgi gösterilmeli. 

'FAZLA DÜŞÜNMÜYORUM'

- Geleceğim Tanrı'nın elinde. Çok fazla düşünmüyorum. Büyük takımların ilgisi beni mutlu ediyor ama şu an Beşiktaş'ın oyuncusuyum.

- Trabzonspor forması giyen Yusuf Yazıcı'nın büyük bir yetenek olduğunu düşünüyorum.