Sarı- Kırmızılılar’ın, sezon sonunda Fenerbahçe ile sözleşmesi sona erecek olan Alper Potuk’un menajeriyle transfer görüşmesi yaptığı öğrenildi. Galatasaraylı yöneticilerin, 26 yaşındaki futbolcuyu artık gözden çıkarılan Selçuk İnan’ın yerine, Ndiaye’nin alternatifi olarak düşündüğü bildirildi. Operasyonu sessiz ve derinden yürüten Sarı-Kırmızılılar’ın, Potuk’un menajeri Ahmet Bulut’la birkaç kez buluştuğu da gelen haberler arasında. Alper Potuk iddialara , 'Gülüyorum menajerim yok benim' diyerek cevap verdi.

BONSERVİS SORUNU YOK

Galatasaray’ın Alper’i gözüne kestirmesindeki başlıca sebepler, oyuncunun topla ilerleyip adam eksiltebilme kapasitesi, orta sahanın her bölgesinde görev yapabilmesi, bonservis sorunu olmaması ve yabancı sayısının kademeli olarak azaltılmasının yeniden gündeme gelmesiyle açığa çıkan yerli ihtiyacı olarak görünüyor.

GALATASARAY'DAN 2.5 MİLYON EURO TEKLİF 

Fenerbahçe’de bu sezon 1.8 milyon Euro garanti ücret artı 15 bin Euro maç başı karşılığında görev yapan Alper için Galatasaray yönetimi’nin gözden çıkardığı rakam 2.5 milyon Euro seviyesinde. Tarafların Ocak ayında bir araya gelerek, sezon sonu için söz kesme şansı bulunuyor. Fenerbahçe de aynı yöntemle Trabzonspor’dan Mehmet Ekici’yi bonservis bedeli ödemeksizin renklerine bağlamıştı. Galatasaray’ın radarındaki Alper Potuk’un, sözleşmesi sona ermeden önce Fenerbahçe ile masaya oturup oturmayacağı ve hangi şartları öne süreceği merak konusu.

ALPER POTUK'TAN GALATASARAY AÇIKLAMASI! 'MENAJERİM YOK...'

Fenerbahçe'nin orta saha oyuncusu Alper Potuk, Beşiktaş derbisi öncesi açıklamalar yaptı.

Alper, derbi hakkında, "Tüm futbolcular bu maçları bekler. Keyifli maçlardır. Derbiler iyi oynadığımız maçlardır. Derbilerde iyi performansımız var. Cumartesi akşamı taraftarlarımızı sevindirmek istiyoruz. Bu sene taraftarlarımızı üzdük biraz, onlar barışma ve ileriye doğru adım atma maçımız olarak görüyorum. Kadıköy'de böyle büyük maçlarda daha isteyerek oynuyoruz. Kadıköy baskısı sözünü ilk defa sizden duyuyorum. Taraftarımız böyle maçların kıymetini biliyor. İnşallah güzel bir seri yakalayacağız." şeklinde konuştu.

GALATASARAY AÇIKLAMASI

Yerli-yabancı sınırı hakkında yorum yapmak istemeyen Alper Potuk, Galatasaray'a gideceği çıkan haberler hakkında, "Benim bir menajerim yok. Haberlerin çıkmasına gülüyorum. Ben Fenerbahçe'nin futbolcusuyum. Yönetimimiz isterse burada devam etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.(Milliyet)