Spor yazarı Ahmet Çakar, Sabah Gazetesi'ndeki köşesinde Galatasaray'ın Gomis transferini sert bir dille eleştirdi. Çakar Fransız yıldızın saülık sorunlarına dikkat çekerken " Son sene performansı da çok göz alıcı fakat bu bayılma atakları midemi bulandırdı. Konuyu tam olarak bilmemekle birlikte bir sporcunun ara sıra bayılması kulağa çok hoş gelmiyor. Umarım altından başka şeyler çıkmaz." ifadelerini kullandı.

Spor yazarı Ahmet Çakar, Galatasaray'ın Bafetimbi Gomis transferini masaya yatırdı.

İşte Çakar'ın görüşleri:
 
- G.Saray, Gomis, Belhanda ve Maicon'u kadrosuna kattı. Bu 3 transferin maliyeti 207 milyon TL. Özellikle Gomis çok tartışılıyor. Kulüp doktoru, bu futbolcunun sağlık durumuyla ilgili 'Bayılması sürpriz olmaz' dedi. Siz nasıl değerlendiriyorsunuz?
 
Kağıt üzerinde 3 transfere baktığımızda başarılı gibi görünüyor. 3 oyuncu da ciddi kariyere sahipler ve G.Saray omurgasını bu 3 ciddi transferle tamamladı. Şimdi Sneijder sorununu çözmeliler, bir de kanatlarda daha etkili işler yapacak, defansif özellikleri de olan bir ya da iki oyuncuya ihtiyaç var. Gomis mükemmel bir backraunda sahip. Son sene performansı da çok göz alıcı fakat bu bayılma atakları midemi bulandırdı. Konuyu tam olarak bilmemekle birlikte bir sporcunun ara sıra bayılması kulağa çok hoş gelmiyor. Umarım altından başka şeyler çıkmaz.
 
- G.Saray yeni sezona da Tudor ile devam edecek. Takıma 3 yeni yıldız geldi. Avrupa'ya dönülüyor. Sarı-kırmızılı ekip, özlediği başarıya bu sezon ulaşabilir mi?
 
Galatasaray için özlenen başarı mutlaka gelecek demek kolay değil. Her şey alınmış olan yeni oyuncuların performanslarına bağlı. Eğer beklenen performanslarını gösterirlerse ve performansı yüksek bir veya iki kanat beki alınırsa G.Saray da ciddi olarak yarışın içinde olur. Amaa… Bu 3 oyuncudan bir veya iki tanesi kaba tabirle fos çıkarsa G.Saray geleceğini de kaybetmiş olur.