Dünya Kupası finalleri yolunda tarihi eşikteyiz. Saat 21.45’te başlayacak maçta İzlanda’yı devirirsek, Finlandiya sınavı öncesi “Bekle bizi Rusya” diyeceğiz... 13 Ekim 2016’da Konya’daki unutulmaz maçta İzlanda’yı Selçuk İnan’ın muhteşem frikik golüyle devirip tüm olasılıkları çöpe atarak Avrupa Şampiyonası’na gitmiştik. Şimdi Dünya Kupası yolunda karşımıza yine “Balıkçılar” dikildi...

TÜM GÖZLER ESKİŞEHİR'DE OLACAK

Gazete Habertürk'te yer alan habere göre saat 21.45’i gösterdiğinde tüm gözler Yeni Eskişehir Stadı’nda olacak. Türk futbolunun ölü toprağını üstünden atması, hak ettiği noktalara gelmesi için tüm yürekler sizin için çarpacak.

NASIL LİDER OLURUZ?

Türkiye 2 maçını da kazanırsa puanını 20 yapacak. İkincilik yüzde yüz... Yani en kötü play-off cepte... Peki nasıl lider oluruz?

  • Hırvatistan’ın evinde Finlandiya’yı yeneceğini düşünürsek, son maçta deplasmanda Ukrayna’yı da yenerlerse 22 puanla lider olarak Rusya’ya gidecekler.
  • Ukrayna-Hırvatistan maçı berabere biterse de liderlik şansımız çok zor. Çünkü elemelerde genel averaja bakılıyor ve Hırvatistan bizden 5 averaj önde. Yani; Hırvatistan, Finlandiya’yı tek farkla yenip son maçtan 1 puan alırsa ve Türkiye de 2’de 2 yaparsa, iki maçtan 6 averaj üretmemiz gerekecek.
  • Biz 2’de 2 yaparsak ve son maçı Ukrayna kazanırsa liderlik şansımız daha yüksek; Ukrayna’nın bugün Kosova’yı da yeneceğini hesaba katarsak, o zaman Hırvatlar eleniyor ve Türkiye ile Ukrayna’nın puanları eşitleniyor. Şu an averajlar da eşit. Yani; kalan 2’şer maçta Ukrayna’dan fazla averaj yapmamız gerekecek ve bu durumda Ay-Yıldızlılar Dünya Kupası’na direkt gidecek.
  • Biz 2 maçı da kazanır, Ukrayna ya da Hırvatistan Kosova veya Finlandiya’ya takılırsa lider oluruz. Tabii ki futbol sürprizlere açık bir oyun fakat gerçekçi olmakta fayda var. Bu ihtimalin oluşması çok ama çok zor.
  •  İzlanda’yı yenersek ‘Balıkçılar’ saf dışı... Ancak beraberlik halinde şansımız mucizelere kalacak. İki maçtan 4 puan dahi çıkarsak; Finlandiya ve Kosova’nın rakiplerimize çelme takması için bekleyeceğiz.
  • İzlanda’ya yenilmemiz halinde kupayı yine TV başında izleriz.

NOT: Elemelerdeki 9 grupta, liderler kupaya direkt katılacak, 8 tane ikinci ise play-off oynayacak. En kötü 2. dışarda kalacak. 20 puanla en kötü ikinci olmamız çok düşük bir ihtimal, hatta mucize gibi bir şey. Play-off kuraları, 17 Ekim Salı günü TSİ 15.00’te İsviçre’nin Zürih şehrinde çekilecek.

MUHTEMEL 11'LER

TÜRKİYE: Volkan, Kaan, Serdar, Çağlar, Caner, Nuri, Mehmet T. (Ozan), Arda, Oğuzhan, Cenk, Burak

İZLANDA: Halldorsson, Saevarsson, R. Sigurdsson, Arnason (Ingason), Magnusson, Gudmudsson, G. Sigurdsson, Gunnarsson, Bjarnason(Skulason), Finnbogason, Bördvasson