Düzenli spor yapmanın insan sağlığına fiziksel ve ruhsal açıdan birçok faydası olduğunu biliyoruz. Düzenli spor yapmak, büyük bir özveri, sağlam irade ve disiplin gerektiren bir durumdur. Bu nedenle spora başlarken zihinsel olarak kendimizi hazırlamalıyız. Bahaneleri bir kenara bırakıp spor yapmanın keyfine varmamız gerekiyor. Spor yapmayı bir hayat biçimi haline getirmemiz gerekiyor.

Spor yapmak sağlık ile birlikte mutluluk getiriyor. Ben 4 yıldır düzenli spor yapıyorum yani tecrübe ile sabit keyifle spor yapıyorum. Spor yaparken, mutluyum kafamda olumsuz bir düşünce varsa unutuyorum, mutluluk hormonlarım devreye giriyor. Spor yaparken, tembellik, miskinlik gibi kötü alışkanlıklardan uzaklaşıyorsunuz. Daima enerji dolu herkesin uyumak isteyeceği bir saatte bile en az 2 km koşabilecek potansiyele sahip oluyorsunuz.

Koronavirüs günlerinde düzenli spor yaptığım spor merkezine gidemiyorum. Ev ortamında spor yapmaya devam ediyorum. Spor yapmak için istek çok önemli, kritik bir an var azimli ve kararlı olduğunuzda devamı geliyor. Çok çalışıyorum vakit bulamıyorum bahanelerine sığınmayın, hayatta her şeye zaman bulabiliriz, yeter ki isteyelim.

Ben çocukluğumdan buyana spor yaparım. Ancak son 4 yıldır istikrarlı ve düzenli bir şekilde spor yapmaya başladım. Artık hayattan daha fazla zevk aldığımı, şikâyet etmediğimi, bahanelere sığınmadığımı hissediyorum. Çünkü spor yaptıkça beynim, endorfin, dopamin, melatonin gibi içsel mutluluk üreten hormonları salgılıyormuş. Yani anlayacağınız düzenli spor yapan birinin mutsuz olması ya da depresyona girmesi çok zor.

Düzenli spor yapmak kadar önemli bir başka konuda doğru ve sağlıklı beslenmedir. Beslenmeme dikkat ediyorum, alkol, sigara gibi kötü alışkanlıklarım yok çok şükür. Sağlıksız ve bol kalorili besinler tüketmiyorum. Düzenli spor yapmak, sağlıklı ve doğru beslenmek bunlar sabır ve disiplin gerektiriyor. Spor yaparken sabır ve disiplin çok önemli. Sağlıklı yaşam için doğru beslenmek ne kadar önemliyse, düzenli spor yapmak içinde sabır ve disiplin o kadar önemlidir.

Korona virüslü bugünlerde doğru beslenmek, düzenli spor yapmak, düzenli uyku bağışıklık sistemimizi güçlü hale getiriyor. Covid-19 virüsünün zayıf ve güçsüz bünyelerde daha etkili olduğu söyleniyor. Bu bağlamda; Spor yapan insanların bağışıklık sisteminin virüslere ve tüm hastalıklara karşı yapmayan insanlara oranla daha güçlü olduğu uzmanlar tarafından dile getiriliyor.

Ben profesyonel sporcu değilim ancak çocuk yaşta spor ile tanıştım spor kültürü ile büyüdüm. Spor yapmanın insanın fiziksel ve ruhsal sağlığı için ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Spor yapmak hayatta mutlu olmak ve başarıya ulaşmak için sabır ve disiplin gibi çok önemli özellikleri bana kazandırdı diyebilirim. Mutluyum çok şükür ama istediğim başarıya henüz ulaşmadığımı biliyorum. Sabretmek, disiplinli bir şekilde çalışmak istenilen başarıyı getirecek buna inanıyorum.

Sporda sabır ve disiplinle birlikte kabiliyette çok önemlidir. Kabiliyet konusunda kendime bir pay çıkaramıyorum öyle olsaydım profesyonel bir sporcu olurdum. Çünkü sporu çok seviyorum buna birde kabiliyet eklenseydi profesyonel sporcu olarak hayatıma devam edebilirdim. Bu yüzden sporu bir yarışma ruhuyla değil kendi sınırlarımı bilerek yapmaya çalışıyorum.

Çocuk yaşta belki doğru branşı seçip o alanda kendimi yetiştirseydim belki de kabiliyetimin olup olmadığının sağlamasını yapabilirdim. İletişim Fakültesine girmeden önce Spor Akademisi sınavlarına hazırlandım. 1996 yılının yaz mevsiminde üç ay boyunca spor eğitmenleri eşliğinde sıkı idman yaptım. Ancak akademi sınavlarına giren profesyonel sporcular arasında başarılı olamadım.

Özellikle ebeveynlere tavsiyem çocuklarınızı spor yapmaya teşvik edin. Eğer bir spor branşına kabiliyetleri varsa kesinlikle profesyonel spor yapmalarına izin verin. Çocuklarınızın profesyonel spor yapması başka alanda kariyer yapmalarına engel değildir. Dünyada birçok örnek bulabilirsiniz, profesyonel spor hayatında başarılı olup aynı zamanda farklı alanda kariyer yapıp başarılı olan. Çocuğunuzun spor dışında başka kariyer hedefi yoksa kendini tamamen spora verecek ve sizi gururlandırarak bir başarı hikâyesi yazacaktır.

Spor sağlık ve mutluluk getiriyor, profesyonel ya da amatörce spor yapın sağlıklı ve mutlu kalın…