''5 Kasım'da mayına basıp ayağımı kaybettim. Yine bir 5 Kasım'da 5. Penaltıyı kaçırdım Dünya Şampiyonluğu'nu kaybettik Türk halkından özür diliyorum". Bu sözler Ampute Milli Takımımızın kaptanı Osman Çakmak'a ait. 2007 yılında Dünya Ampute Futbol Şampiyonası üçüncüsü olan, 2017 yılında İstanbul'da düzenlenen Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası'nda şampiyon olan ve son olarak Meksika'da düzenlenen Dünya Ampute Futbol Şampiyonası'nda penaltılarda şampiyonluğu kaçıran ve dünya ikincisi olan Ampute Milli Takımımız'ın oyuncularını yürekten tebrik ediyorum.

Spor engel tanımıyor, spor hayata bağlıyor cümlelerine anlam kazandıran bu başarılar aslında bir hayat hikayesi. Futbol sadece futbol değildir derken, sahada oynanan bir oyun, milyonlarca futbolseverin aidiyet duygusu ve önemli bir endüstri diye bahsediyoruz. Futbol aslında hayatın ta kendisi, aidiyet duygusu, heyecan bir kalp krizi ile Koray kardeşimizi aramızdan alıp götürürken, mayına basarak ayağını kaybeden Osman Çakmak kardeşimizi de hayata bağlayabiliyor. Bir Galatasaray taraftarı olarak Fenerbahçeli Koray Şener kardeşime Allahtan rahmet diliyorum. Osman Çakmak kardeşime de uzun ömür, spor hayatında başarılar diliyorum.
Ampute Milli Takımımızın başarıları, Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımının aldığı başarılar olmasa engelli vatandaşlarımızın hikayelerini öğrenemeyeceğiz. Avrupa Şampiyonu olana kadar kim tanırdı onları. Ampute ne demek ilk defa 2017 senesinde duyduk. İngilizce bir kelime Amputee yani Türkçeye organı alınmış kimse olarak çevrilmiş. Hepsinin farklı hayat hikayeleri var ancak sevinçleri, hüzünleri, onları bir araya getiren hayata tutunmalarını sağlayan tek bir şey var  "Futbol Sevgisi".

Spor mu Magazin mi? karar verelim artık!

Ülkemizde spora, futbola bakış maalesef çok farklı, son Galatasaray- Fenerbahçe derbisi sahada oynanan futboldan çok maç sonunda çıkan olaylarla gündeme geldi. Bizim ülkemizde Sporun magazin tarafı daha çok prim yapıyor. Flaş flaş flaş Fatih Terimden bomba açıklamalar!!! Ne açıklaması yapacak adam sanki yeni ekonomi paketi açıklayacak. Bana ne Fatih Terim'in açıklamalarından kardeşim, Fatih Terim Galatasaray'ın Teknik Direktörü sahada takımı iyi yönetsin takım başarılı olsun bende bir Galatasaraylı olarak sevineyim.
Futbol sadece futbol değildir hayatın ta kendisidir diyorsun o zaman neden magazin tarafına karşı çıkıyorsun diyenleriniz olabilir. Evet her şeyin bir alıcısı var futbolun magazin tarafı daha çok prim yapıyor. Televizyon ekranlarında futbol programı adı altında yapılan programların aldığı reytinglerde ortada tamamda ben bunları inkar etmiyorum ki, hayatın bir gerçeği olarak kabul ediyor, eleştiri hakkımı kullanıyor doğru bulmadığımı söylüyorum.  

Galatasaray- Fenerbahçe derbisi oynanıyor maç sonrası futbol yerine Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un Galatasaray'ın hocasına kabadayı dediğini, Galatasaray Başkanının " Başka Galatasaray yok herkes akıllı olsun" sözlerini konuşuyoruz. Bu mu bizim spor anlayışımız... 
Bu hafta iki önemli spor olayını anlattım sizlere. Birincisi spor ile hayata tutunanların aşk hikayesi. İkincisinin yorumunu size bırakıyorum...
Yarın 10 Kasım Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 80. Ölüm yıl dönümü kendisini rahmetle ve minnetle anıyorum. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Atatürk'ün Türk sporcusu için söylediği o anlamlı sözleri ile yazımı sonlandırmak istiyorum.
" Ben Sporcunun, Zeki, Çevik ve Ahlaklısını severim." 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk