TFF Başkanı Yıldırım Demirören geçen hafta istifa etti. İdda'yı şirketi alınca etik değildir ama aynı Yıldırım Demirören Beşiktaş'ın geleceğini karartırken yaklaşık külübün bir milyar dolarına yakın harcama yapıp külübün nerdeyse iflasını sağlayacaktı. Milli Takım'da Arda'nın dedesi yaşında spor yazarını tartaklaması, Terim'in meşhur kebapçı dayağı onun başkanlığındaki skandallardan bir kaçı. Kebapçı olayından sonra ödenen tazminatlar Allah rahmet eylesin Hasan Doğan zamanında olsaydı nasıl davranılırdı? Demirören döneminde Milli Takım'ın dünya sıralamasında nerden nereye geldiği aşikar. Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor gibi takımların halleri, yandaş kulüp transferleri, devlet kurumlarının sponsor olması... 

Bu zihniyet belki Başakşehir'i şampiyon yapacak ama bunun travmasını önümüzdeki yıllarda Türk futbolu ödeyecektir. Geçen sezon Başakşehir bir üst tura çıkmak yerine hafta sonu Beşiktaş maçını düşünüp Avrupa kupa maçında yedek kadroyla mücadele etmesi gibi bugün Başakşehir bak biz kurduk başardık böyle birtakım yarattık diye böbürlenenler üçyüz bin kişilik ülke takımlarına yeniliyor. Olimpiyat ve dünya sporunda 0 çekince hakkımız yeniliyor deniyor herhalde. Demirören  defa Avrupa organizasyonu kaybetti. Milyarlarca reklama rağmen adamlar bir derbiyi seyretse Türkiye'de sporun durumunu anlayacak.  Biz de kendimizi lunepark aynasından bakıyoruz. 

Spor artık tarafsız değil çok taraflı oyun oldu. Lobin, paran, arkanda siyasi gücün olacak. Spor artık sahada oynanmıyor. İnşallah bu dibe vuruş bir milat olur da spor sahada oynanır. Eski gerçek dostluk ve rekabet ortamını yakalarız.