20. yüzyılda kitle iletişim araçlarının etkisiyle dünya küçüldü perde açıldı Hollywood tüm dünyaya mesaj gönderdi, dünya mesajı aldı ve yeniden dizayn edildi. Dünya kitle iletişim araçlarının etkisiyle yönetilmeye başladı. Sinema, Radyo, Televizyon, Telefon, Faks, ve son olarak İnternet hayatımıza girdi. 21. Yüzyılın icadı internetin hayatımıza girmesiyle "Sosyal Medya çıktı mertlik bozuldu" diğer kitle iletişim araçlarının pabucu dama atıldı. 

Artık dünyaya sosyal medya üzerinden mesaj veriliyor hem de tüm dünya vatandaşları bunu yapabiliyor. Kimisi Sosyal medya ile dertleşiyor, kimisi liderliğe soyunuyor düzeltin bu dünyanın gidişatı iyi değil diyor. Sosyal Medya her bireye kendini ifade etme alanı açıyor. Siyasilerimiz topluma mesaj verirken 140 karaktere sığdırılmış cümleleriyle Twitter üzerinden bir tuşla bu önemli misyonu yerine getiriyor. Bizlerde bir tuşla beğeniyor, kızıyor ya da yorumsuz kaldığımızı ifade ediyoruz.
Medya o kadar sosyalleşti ki dünyanın en popüler insanı ile kimsenin varlığından haberi olmadığı insanı birbiriyle arkadaş yapabiliyor. Peki bu kadar sosyalleşmek iyi mi acaba? en özel anını, mahremini paylaşmaya kadar giden iç güdü sosyal medyanın icad edilmesini bekliyormuş sanki. Bir de klavye delikanlılığı kavramı ortaya çıktı. Geçenlerde bir sosyal paylaşım sitesinde yapılan paylaşım üzerine gelen yorumları okudum aman Allah'ım küfürler havalarda uçuşuyor, "Söyle adresini geliyorum bir de yüzüme söyle" v.b cümleler kuruluyor. Birbirini tanımayan bir sürü insan bir kişinin paylaşımı yüzünden neredeyse bir kıtadan başka kıtaya seyahat edip birbirlerine hadlerini bildirecekler. Sosyal Medya diğer kitle iletişim araçları gibi doğru kullanıldığında etkili oluyor, yanlış kullanılırsa maalesef böyle tehlikeli durumlara yol açabiliyor. 

Teknoloji hayatımıza girdi, medya sosyalleşti, dünya küçüldü artık tek tuşla dünya ile iletişime geçebiliyoruz. Buraya kadar her şey güzel. Hayatı kolaylaştıran hiçbir şeye itirazım yok. Ancak her şey insan için değişimin insanda olması gerekiyor. Bunun için de dönüp dolaşıp aynı noktaya geliyoruz " Eğitim şart" Eğitim ve Öğretim olmadan gerçekleşen sosyalleşmede " İletişim kazaları" yaşanıyor. Öyleyse biz önce insanımızı eğitelim, sonra öğretelim, en son sosyalleştirelim.