Uzun zamandır benim de ara ara kaleme aldığım bir boşanma davası vardı. Bu boşanma davası Demet Şener ile İbrahim Kutluay arasındaydı. Bir türlü bitmek bilmiyordu. Artık çiftler pes etti ve davanın sonuna gelindi. Tabi ki anlaştılar, yoksa bu dava bitme noktasına gelmezdi.

İşte sona gelen boşanma davasında en son yaşananlar;

Çekişmeli boşanma davası istinaf mahkemesinde değerlendirme aşamasında olan Demet Şener, yeniden mahkemeye başvurarak İbrahim Kutluay'a 'anlaşmalı boşanma' davası açtı.

Evlilik birliğinin temelinden sarsılmış olması ve ortak hayatın çekilmez hale gelmiş olması sebebiyle mahkemeye başvuran Demet Şener ile İbrahim Kutluay'ın boşanma konusunda anlaştıkları hakime bildirildi. Demet Şener'in 'Evlilik birliğinin temelinden sarsılmasını' ve 'aldatıldığını' ileri sürerek 2016 Ekim'inde açtığı çekişmeli boşanma davası 19 Ocak 2018'de sonuçlanmış, mahkeme çiftin boşanmasına karar vermişti. Demet Şener tazminat yönünden kararı temyiz ederek İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'ne taşımıştı. Çünkü Demet Şener beklediği tazminatı alamayacağını anlamıştı. Şimdi önce kendi aralarında ortak bir çözüm buldular ki çekişmeli olan boşanma davası anlaşmalı boşanma davasına dönüştürüldü.

Yeni boşanma dilekçesinde boşanmalarının ana temelini evliliklerinin gerek taraflar, gerekse toplumsal bakımdan korunmaya değer bir yararın kalmadığına kanaat getirdikleri belirtildi.

Dilekçede çiftin ortak hazırladıkları boşanma protokolünü mahkemenin onaylayarak boşanmalarına karar verilmesi istendi. Dava önümüzdeki günlerde görülecek.

Yani anlayacağınız al gülüm ver gülüm oldu. Demet Şener, boşanmada beklenilen tazminata ve diğer konularda almak istediklerini almaya İbrahim Kutluay'ı ikna etti.

Demet Şener'in ısrarlı ve kararlı duruşu yıllar içinde azimle attığı adımların karşılığını sonunda aldı.

Her iki tarafa da şimdiden hayırlı olsun.

Sevgi ve hoşgörü ile kalın.