Beşiktaş, Süper Lig'in 25. haftasının açılış maçında evinde ağırladığı Ankaragücü karşısında, karşılaşmanın 5. dakikasında Atiba'nın ayağına ceza sahasında basılmasıyla kazandığı penaltı kazandı. Burak Yılmaz'ın gole çevirdiği penaltı, karşılaşmanın kalan 85 dakikasının kıran kırana geçeceğinin de işaretiydi. Haftalardır devam eden oyun sistemini ezberleyen ve takımını buna göre sahaya süren Mustafa Reşit Akçay, özellikle Caner'in kanadından bindirmelerle Beşiktaş'a zor anlar yaşattı.

Bu maçta da net bir şekilde görüldü ki, ofansa çıkan Caner'in arkasında bıraktığı 30 metrelik boş alanı diğer oyuncular kapatmaya çalışınca takımın düzeni bozularak rakibe pozisyon veriyor. Sergen hocanın bu sıkıntıyı bir an önce  çözmesi gerekiyor. Önümüzdeki hafta karşılaşılacak Galatasaray, böyle boşlukları affetmez ve faturayı keser.

Kalesinde güven vermeyen Karius'un karşılaşmanın 38. dakikasında Sedat'a yaptığı faül, Ankaragücü adına verilmeyen bir penaltıydı ve bu pozisyonun VAR'a takılmaması da çok tartışılacak gibi.

Vida'nın rakibini devamlı kaçırması, Caner'in kanadını boş bırakması ve Lens'in boş bindirmesi ile Boateng'in düşük performansı, Sergen hocayı da haftaya oynanacak derbi hakkında ciddi şekilde endişelendirmiştir.

Karşılaşmanın kırılma noktası, 76. dakikada Karius'la karşı karşıya kalan Faty'nin topu auta atması oldu. Ankaragücü ataklarının sıklaştığı sırada 78. dakikada oyuna giren Ljacic'in 10 dakika sonra filelerle buluşan müthiş şutu, takıma, kulübeye ve tribünlere rahat nefes aldırdı.

Rakibine yetişmekte güçlük çeken Vida'nın 90'ıncı dakikada yaptığı penaltıyı gole çeviren Ankaragücü, skoru 2-1'e getirdi.

Alınan 3 puan, haftaya oynanacak Galatasaray maçı öncesi moral oldu. Bu derbi sezonun en kritik maçı olacak ve yukarıya tutunmak için alınacak 3 puan, her iki takımın da ligdeki pozisyonunu belirleyecek.

Sergen hocanın gelişiyle birlikte yukarı doğru çıkışını sürdüren Beşiktaş için derbi öncesi bu karşılaşmayı kazanmak çok önemliydi. Bir haftalık süre  içerisinde Sergen hoca takımdaki arızaları minimuma indirebilir mi, Beşiktaş gücünü Galatasaray karşısında gösterebilir mi, bekleyip göreceğiz.