Daha önceki yazılarımızda YPG/ PKK konusunda şu ifadeleri kullanmıştık, anımsayalım:

"Terör örgütleri güvenlik güçlerimiz arasındaki çatışmalarda güvenlik güçlerimiz kahramanlık destanları yazıyor. Örgüte de ağır darbeler indiriyor. Ancak, terör yuvaları dışarıda olduğu ve yabancı güçler tarafından desteklendiği sürece bu mücadele uzayacaktır. "

İşte son gelişme:

PKK ile güvenlik güçlerimiz amansız mücadele ediyor, ancak örgütün 6 yıldır Musul'un Sincar ilçesinde varlık göstermeye devam ettiğini gözlemliyoruz.

Irak hükümeti ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) arasında 9 Ekim'de imzalanan anlaşmada, terör örgütü PKK'nın Sincar'daki varlığına son verilmesi maddesinin yer alması, örgütün bölgedeki varlığını bir kez daha gündeme getirdi. Ancak terör örgütü PKK'nın Sincar'daki kampları, örgütün bölgedeki varlığının devam ettiğini gözler önüne seriyor.

Elde edilen görüntülere göre PKK ve ona bağlı yerel milislerin konuşlandığı Sincar'da örgüte ait eğitim kampları, sözde halk meclisleri ve kontrol noktaları bulunuyor.

Görüntülerde, PKK'nın bölgedeki varlığını sonlandırmayı öngören Sincar anlaşması, örgüt üye ve sempatizanları tarafından protesto ediliyor. Gösteri sırasında terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a ait resimlerin taşındığına da dikkat çekiliyor.

Şunu da eklemeden geçmeyeceğiz:

Bu yapılanmanın arkasında Amerika bulunuyor. Bugüne kadar terör örgütü YPG/ PKK'ya arka çıkan,silahlandıran ce eğiten Amerika'nın örgütü bölgede güçlendirme girişimleri de sürüyor.

İş bununla da sınırlı değil:

Bölgeye gelen Amerikalı üst yöneticiler ve yüksek rütbeli subaylar örgütün elebaşları ile bir araya geliyor,bu fotoğrafları da paylaşıyor.

Sincar'daki Ezidileri silah altına almak için kurulan bir kamp, o esnada düzenlenen silah töreni göze çarpıyor. Bunun yanında, kamp etrafında kurulan gözlem kuleleri yer alıyor. Aynı zamanda, Sincar'daki güvenliği de elinde tutan örgütün, üzerinde 'Asayiş' yazan pikap araçlarla rahat bir şekilde devriye gezebildiği gözleniyor. Örgüt mensuplarının Sincar ilçe merkezinin Suriye sınırına yakın Hanesur köyündeki "Hanesur Halk Meclisi" bulunuyor. Söz konusu meclisin herhangi bir resmiyeti bulunmadığı gibi sadece Ezidilerin örgütlenmesi için faaliyet gösteriyor. Görüntülerde PKK'nın Sincar'da herhangi bir engelle karşılaşmadan hareket ettiği açıkça görülüyor.

Bağdat ve Erbil arasında statüsü tartışmalı bölgelerden biri olarak bilinen ve terör örgütü PKK'nın varlık gösterdiği Sincar'daki sorunların çözümüyle ilgili 9 Ekim'de başkent Bağdat'ta yapılan toplantıda anlaşmaya varıldığı duyurulmuştu.

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi'nin liderliğinde yapılan toplantıya, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin Irak Özel Temsilcisi Jeanine Hennis, IKBY heyeti ve Ezidi toplumu temsilcileri katılmıştı.

Irak Başbakanlık Sözcüsü Ahmed Molla Talal, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, "Başbakan Kazımi'nin himayesinde, Sincar'da hükümetin kontrolünü güçlendirmek ve dışarıdan gelen grupların (terör örgütü PKK) gücünü kırmak için idari ve güvenlik açısından tarihi bir anlaşma yapıldı" ifadelerini kullanmıştı.

Terör örgütü PKK, Sincar ve çevresine DEAŞ'ı bahane ederek yerleşmişti. Ezidiler ise, terör örgütü PKK nedeniyle evlerine dönemiyor.

Sincar Bölgesi için "dikkat" diyoruz.

Yanı başımızda bir terör devletinin kurulması çalışmaları yapılıyor. Bu yapılanma özellikle sıkıntılı dönemlerimize denk getiriliyor.

Zaman zaman "Amerika dostumuz" diyoruz ya bunun inandırıcılığı yok. Amerika çıkarları neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam ediyor.

Bu arada Rusya'ya da güvenmeyelim. Rusya'da bölgede ikili oynuyor. Suriye'deki terör örgütlerine kucak açıyor. Azerbaycan-Ermenistan arasındaki çatışmalarda da halen Ermenistan'ın yanında durmayı sürdürüyor.