Sihirli kutu hayatımıza girdi gireli bu kadar çıldırmamıştı. Sihirli kutuda ne demeyin sakın hani şu meşhur " Vizontele " repliği vardı ya Zeki Müren'de bizi görecek mi evet tam da ondan bahsediyorum. Televizyon hayatımıza girdi gireli bu kadar seviye ayaklara düşmemişti. Televizyon programları o kadar çıldırdı ki reyting uğruna yapılmayan kalmadı. Evlenme programları, gelin kaynana derken birde spor programı adı altından "geyik" muhabbetleri izler olduk. Türk televizyon tarihinde bir spor programında kebap partisi düzenlendi daha neler göreceğiz merakla bekliyorum.

Adamın biri ismi lazım değil her programda yorum yapıyor siyaset programını açıyorsunuz o var, spor programını açıyorsunuz o var, magazin denince akla ilk o gelir acaba nedir nedir ? tamam şimdi buldum ROK,ROK,ROK...

Neyse bizde bunlara uyduk geyik muhabbetine vurduk konumuza dönelim. RTÜK artık televizyon programlarına bir dur demeli diye düşünüyorum. Türk aile kültürüne aykırı, seviyesiz programlar sırf reyting uğruna televizyon kanallarını işgal eder oldu. Evlenme programı adı altında kadrolu karı koca adayları her hafta evlenecek mi evlenmeyecek mi diye vatandaş derde düştü ülkede yolunacak papatya kalmadı!!!

Televizyon yayıncılığı izlenme oranına göre reklam gelirlerinden besleniyor ama bu kadarda değil kardeşim. Flash TV'nin bir tarzı var izleyici kitlesi var onlara sözüm yok ancak genel izleyici kitlesine hitap eden kanalların artık kendilerine bir çeki düzen vermeleri gerekiyor. Ben Türk milletinin büyük çoğunluğunun bu konudan rahatsız olduğunu düşünüyorum. Umarım RTÜK ( Radyo - Televizyon Üst Kurulu ) en kısa zamanda toplumun genelini rahatsız eden bu durumu ciddiye alır.

Survivor adası ve türevi programların durumu ortada. Değerli gazeteci meslektaşım Banu AVAR'ın bu konu üzerine yaptığı analizi önemsiyorum ve takip edemeyenlere tavsiyede bulunuyorum. Banu AVAR'ın özellikle bu ve buna benzer programlar hakkında çok önemli tespitleri var. Tabii konu Banu AVAR'dan açılmışken şunu söylemeden geçemeyeceğim. Bundan yaklaşık 10 sene kadar öncesinde Banu hanım TRT 'de " Sınırlar Ötesinde" diye bir program yapıyordu. Bu programda işlediği konular verdiği uyarıcı mesajlar şu anda sınırlarımızda ve ötesinde yaşadıklarımıza işaret ediyordu.

Ayrıca şu anda en büyük düşmanımız olan ülkeyi bir iç savaşa sürüklemek isteyen hain terör örgütü FETÖ hakkında yaptığı analizler ve uyarılarını dün gibi hatırlıyorum. Banu AVAR'ı maalesef uzun süredir televizyon programlarında göremiyoruz. Ben kendisini yazdığı yazılardan, kitaplardan, sosyal medyadan takip ediyorum. Ulusal kanalların yöneticilerine buradan seslenmek istiyorum kadrolu yorumcularınızdan fırsat bulup Banu hanımı programlarınıza davet ederseniz sınırlarımızda ve ötesinde yaşanan gelişmeleri bir uzman gözüyle dinleyip aydınlanırız. Ayrıca ülkemizin; son yıllarda yaşadığı iç ve dış tehditler karşısında milli çerçeveden olayları analiz eden gazetecilere ihtiyaç duyduğunu düşünüyorum.