Beşiktaş, Alanya deplasmanına, Galatasaray galibiyetinin verdiği moralle gitti ama beklemediği bir oyunla taraftarları şaşırttı. Sergen Yalçın'ın Beşiktaş'ı iyi analiz etmesi, kanatları kapatması, orta sahada uyguladığı pres, Beşiktaş'ın üç pas yapmasını engelledi. Neredeyse ilk yarıda sıfır pozisyon üretebildi Beşiktaş. Alanya'nın şanssızlığı, Beşiktaş kalecisi Karius'un gününde olması, takımı adına dört net pozisyonu çıkarmasıydı. Karius'un maçın son dakikasında yaptığı kurtarış, Beşiktaş'a 1 puanı kazandıran hareket oldu.

* * *

Alanyaspor, ikinci yarı oynadığı mükemmel futbolla Sergen hocadan sonra başladığı çıkışını devam ettirdiğini gösterdi. Beşiktaş, gerek ilk yarı, gerekse ikinci yarı oynadığı oyunla Malmö maçı öncesi taraftarları hayal kırıklığına uğrattı.

Şenol hocanın, Mustafa Pekdemek'e 62 dakika sabretmesi ve hamlelerinin gecikmesi anlaşılır gibi değil. Atiba'nın oyuna ikinci yarıda alınmaması, pas oyunu için ortasaha üstünlüğünü Alanyaspor'a verdi. Beşiktaş, istikrarsız ve inişli çıkışlı oyununu devam ettirdi. Şenol hocanın Malmö maçı öncesi ciddi önlemler alması şart.

* * *

Vida, Necip, Quaresma, Lijacic ve Karuis, Alanya karşısında Beşiktaş'ın en diri oyuncularıydı.

Oyuna geç müdahale eden Şenol hocanın, kulübedeki ve oyuna soktuğu oyuncuların yetersizliği net bir şekilde görüldü. Bunu yönetimin de gözlemleyip devre arasında takıma takviye yapması şart. Mustafa, Larin ve Love'un yerine, takıma daha fazla katkı sağlayacak bir golcü, bir sağbek alınması kaçınılmaz. Yoksa ikinci devre hayal kırıklığı yaşatan karşılaşmalar devam edecek gibi görünüyor.