Daha kemikleri bile soğumamış olan rahmetli Oya Aydoğan'ın arkasından başlatılan kavgayı aklım kesmiyor!

Kendi kendime bir süredir "takip etmeyeyim" diyorum ama konu mıknatıs gibi beni çeker hala geldi.

Oya Aydoğan'ın sunucusu olduğu bir TV kanalının diğer sunucusu olan Lerzan Mutlu ile aralarında yaşanan olumsuzluklar aldı başını gitti.

Rahmetlinin ölüm kalım savaşı devam ederken Lerzan Mutlu'nun canlı yayında Oya Aydoğan için söylediği sözlerin ne yeri ne de zamanıydı!

Bazen "çok konuşacağım, ben her şeyi biliyorum" edaları canlı yayında böylesi büyük hatalara ve cahilliklere yol açar.

Bana göre yoğun bakımda ölüm kalım savaşı veren Oya Aydoğan'ın elini tutması gerekirken ona "SİNSİYDİ" demek kadar kalleşçe bir tutum olamaz! Vicdani olarak da o durumdayken böyle bir sözün yeri yoktur.

Sayın Lerzan Mutlu! Magazin dünyasının eline böyle bir malzeme verirsen, bu konuyu da, seni de sakız etmeleri kadar doğal bir şey yok. Sunuculuğunu yaptığın programı da daha sonra babanın kanalıymış gibi seni eleştirenlere karşı saatlerce kullanıp laf yetiştirmeyeceksin!!! Senin yaptığın programda ünlüler dünyasındaki magazin haberlerini konuşuyorsunuz. İyi olanları övüp, karşı olduklarınızı eleştiriyorsunuz. Konu sen olursan ve ölüm döşeğindeki Oya Aydoğan'a SİNSİYDİ lafını söylersen doğal olarak böyle malzeme olursun. Üstelik SİNSİYDİ dediğin Oya Aydoğan bu ülkede her kesim tarafından çok sevilen, hanımefendi kişiliği ile gönüllere taht kurmuş birisi ise seni böyle eleştiren magazincilere de kızmayacaksın!

Senin ne kadar suçlu olduğunu, çalıştığın kanalın ekranını babanın televizyonuymuş gibi kapatıp, seni eleştiren rakip programlara saatlerce laf yetiştirdiğin zaman gördük! Bir cahillik yaptın ve üzerine giderek cahilliğini daha da ileri götürdüğünü gördük! Çırpındıkça battığına şahitlik ettik! Babanın ekranından "Bu Türkiye kimin ne olduğunu çok iyi biliyor" diye seslenirken belki de tek doğru söylediğin söz buydu. Gerçekten bu Türk halkı kimin ne olduğunu çok iyi biliyor!

O gün saygıdan bahseden Lerzan Mutlu programa konuk gelmiş meslektaşı Doğuş'tan özür dileyerek "Seninle bugün ilgilenemeyeceğim haftaya tekrar gelir misin?" dedi. Bu olacak şey değil!!!

Amaç ne? Amaç, kendisini eleştirenlere bir bir laf yetiştirmek. "Acaba ne diyecek" diye izlemeye devam ettim, aynı cümleleri aynı kelimeleri evirdi-çevirdi aynı şeyleri defalarca tekrarladı.

Ekranı bunca zaman babanın ekranı gibi kullanman, gelen konuğa "bugün git yarın gel" demek ile eleştirdiğin diğer rakiplerinden ne farkın kalıyor!?

Nurseli İdiz'i programa çıkarmayan rakibin olan diğer magazinci arkadaşlarını seni eleştiriyorlar diye yerden yere vuruyorsun! Sen ne yaptın? Canlı yayına çıkan bir sanatçıya "bugün çok sinirli günüme denk geldin, seninle yeterince ilgilenemeyeceğim, haftaya gelsen olur mu ?" diyorsun. Bir dip not düşeyim.

Nurseli İdiz daha önceleri senin şu an sunduğun bu programa "geleceğim" deyip son dakika gelmeyeceğini söyleyerek canlı yayınımızı da programı da zor durumda bırakmış bir ünlümüzdür. Bunu yaptığında da geçerli bir sebep sunmadan yapmıştı.

Geçtiğimiz haftada seni haklı olarak eleştiren rakibin olan başka bir kanalın programını vuracağım diye babanın ekranından seslenişini seyrettiğim için bunu söyleme gereği duydum şu an.

Nurseli hanım bu programa da katılacağını söylemiş ve yine klasik son dakika gelmeyeceğini iletmiş ve bunun üzerine ekibin ve sunucularının yaptıkları baskı sonucu kanala gelmiş, kuliste hazırlanırken ekibe küfürler etmiş ve canlı yayında da rezillik çıkaracağını açık bir dille söyleyerek yayını da ekibi de zor duruma düşüreceğini söylemiştir. Rakibin olan bu magazinci arkadaşların Nurseli İdiz'i programlarına çıkarmamaları kadar doğal bir tutum olamaz. Ben de olsaydım Nurseli hanımı canlı yayına çıkarmazdım. Ama bant yayın olsaydı bu riski göze alabilirdim.

Bu programı iyi bilenlerden biriyim. Çünkü yakın bir zamanda bu programın genel koordinatörlüğünü yaptım. Ego olsun diye söylemiyorum, arşivler ve kayıtlar hala ortada... Bu programın altın dönemi o dönemde yaşandı. Bütün camia, bizim yaptığımız haberleri konuşurdu. Gazetelerde ve sosyal medyada bizim yaptığımız haberlerin kullanılmadığı bir gün yoktu.

Bugün Lerza Mutlu'nun babasının ekranından laf yetiştirmeye çalıştığı rakipleri o dönemler bizim yaptığımız gündem olan haberleri masalarına yatırıp konuşuyorlardı. Üstelik programımızın başarılı haberciliğini ve ismini de kullanarak yapıyorlardı. İşte ben ve ekibim, o dönemlerde böylesi bir habercilik sergilemiştik. Bizden sonra geçen her sezon program başarılarının yerine başarısızlıklar ekleye ekleye bugünlere geldi. Neyse kendime pay çıkarmak için yazmıyorum bunları.

O dönemler bizim yaptığımız haberlerin kalitesi konuşulurken kaç sezondur ve şimdilerde konuşulanları belirtmek istedim.

Zaten programı yakinen izleyenler Lerzan Mutlu'nun dediği gibi her şeyin farkında.

Umarım önce Lerzan Mutlu susar ve bu susma konusunda sabırlı olursa işte o zaman bu konu kapanır ve konuşulacak bir şey de kalmaz!

Oya Aydoğan da ebedi mekanında huzurla yatar. Oya Aydoğan'ı gönülden sevenlerde matemlerini huzur içinde tutarlar.

Sevgi ve hoşgörü ile kalın.