Beşiktaş, evinde Sergen hocayla ilk maçına büyük bir coşkuyla çıktı. Deplasmanda Rize galibiyetiyle moral bulan taraftarlar, bir hafta önce lider Sivas'ı farklı bir skorla yenen Gaziantep karşılaşmasında kar yağışı ve soğuk havaya rağmen tribünleri doldurdu. Sergen hoca için hazırlanan pankartlar ve karşılaşma öncesi verilen büyük destek, karşılaşmaya ayrı bir hava kazandırdı.

Gaziantep, ilk yarıda istekli futboluyla Beşiktaş'a pozisyon vermedi ve pres yaparak oyun kurmasını da engelledi. Ljacic'in tutuk oyunu ve bekleneni verememesi, Burak Yılmaz'ın bazı pozisyonlarda yavaş kalması sonucu ilk yarı golsüz beraberlikle son buldu.

İkinci devre farklı bir Beşiktaş vardı sahada. Hem hücum hem de pas yapan Beşiktaş, 48'inci dakikada rakip takımdan seken top gol olarak verilmedi ve VAR kararıyla penaltıya hükmedildi. Kafaları karıştıran bir pozisyondu. Çünkü Antalya karşılaşmasında Adriano'dan seken ve filelerle buluşan topu gol olarak kayda geçen hakem, bu karşılaşmada farklı bir karar verdi. 51. dakikada penaltıyı gole çeviren Burak, Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirerek kilidi açtı.

Golle birlikte karşılaşma daha da hızlandı. Gaziantep daha ofansif bir oyun oynamak isterken Beşiktaş, arzu ettiği üretken bir oyun sergilemeye başladı. Bu oyun, 69'uncu dakikada Gökhan'ın asisti ve ilk kez taraftar karşısına çıkan Boateng'in topuğuyla yaptığı estetik vuruş şık bir gol getirdi ve farkı 2'ye çıkardı.

Abdullah Avcı'nın 9 maçlık mağlubiyet serisinin ardından Beşiktaş'ın çocuğu Sergen hocanın takıma iki haftada kazandırdığı özgüven sonucu sergilenen futbol alkışı hakediyor. Karşılaşmanın ikinci yarısında seyrettiğimiz Beşiktaş, Sergen Yalçın'ın takımın başına getirilmesinin ne kadar isabetli bir karar olduğunu da gözler önüne serdi.

2 farkla önde olmasına rağmen takımın hücumu düşünmesi ve tüm oyuncuların oyuna katkı sağlama çabası içerisinde olması da gelecek için umut vericiydi. Karşılaşmanın son dakikalarına kadar ataklarını sürdüren Beşiktaş, Caner'in asistiyle topu Gaziantep filelerine gönderen Lens'in golü ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Uzun süren sakatlıktan sonra ilk kez forma giyen Lens de farklı bir görüntü verdi. Bir türlü takımda istenileni veremeyen ve eleştirilerin hedefi olan Hollandalı futbolcu oyuna daha fazla katkı sağlayarak dikkat çekti.

Ahmet Nurçebi ve yönetimi artık saha içi kadar saha dışında da takım için etkili oluyor. Beşiktaş'ın hakkı olunca her ortamda seslerini yükseltmeleri, kulübün haklarını araması gerekiyor. Ekonomik sebeplerle de olsa diğer rakipleri gibi özüne dönme sinyali veren Beşiktaş'ın Sergen hoca yönetiminde üzerine koyarak seyir zevki yüksek bir hale geleceğini düşünüyorum. Camia olarak bütünleşmek ve sabretmek gerekiyor.

Haftalardır süren kâbustan bizleri uyandırdığın için teşekkürler Sergen Yalçın, teşekkürler Beşiktaş...