Beşiktaş, Malatya karşısında Sergen hocanın sürpriz taktik ve kadrosuyla maça başladı. Bu durum, herkesi şaşırttı. Orta sahada Necip ve dört kanat oyuncusuyla maça başlayan Sergen hocanın takımı, golü adeta şansa bırakmış gibiydi. Bu sistemde Malatya pozisyonlar üretmesine karşın Beşiktaş, kaleyi bulan ilk şutunu 38. dakikada attı.

Beşiktaş'ın sistemsizliğinin en basit göstergesi, Caner'in soldan yaptığı ortaların sürekli Malatya defansından dönmesi ve hızlı kontra ataklar halinde Beşiktaş kalesine yönelmesi şeklinde sürdü. Ve ilk yarı, kötü bir halı saha maçı gibiydi. Beşiktaş kalesini yoklayan Malatya ve rakibini seyreden bir Beşiktaş fardı ilk yarı boyunca sahada. Beşiktaş'ın ilk yarıyı golsüz beraberlikle tamamlaması tamamen Malatya'nın şanssızlığından kaynaklandı.

Sahadaki takım Fikret Orman, Abdullah Avcı ve Ali Naibi'nin eseri olsa da onlara Başkan Ahmet Nurçebi'nin katkıları tartışılmaz (!)

Karşılaşmanın ikinci yarısına Malatya lige tutunma arzusuyla başladı. Sergen hoca, forvetsiz oynadığının farkına varmış olsa ki, Lens'i kenara alıp yerine Güven Yalçın'ı sürdü.

Karşılaşmanın 50. dakikasında Malatya kalecisinin Gökhan Gönül'e yaptığı faul VAR odasının müdahalesiyle penaltı olarak değerlendirildi. Bu yoklukta penaltıyı kullanan Caner, Beşiktaş'ın ilk golünü de skor tabelasına yansıttı.

53. dakikada Güven'in boş pozisyondaki Diaby'ye pas vermek yerine şut çekmesi, Beşiktaş adına kaçan net bir gol pozisyonuydu. Bu pozisyonla birlikte maça da hareket geldi. Son düdüğe kadar pas yapan, baskı yapan bir Malatya ve ona direnen Beşiktaş'ı izledik ancak skor değişmedi.

Beşiktaş, kötü oyununa karşın 3 puanla haftayı kapattı. Başakşehir, Trabzon ve Galatasaray'ın sıfır çektiği haftada Beşiktaş, üçüncülük şansını bir sonraki haftaya taşımayı başardı. Tabii UEFA'ya gitmek istiyorsa!..