Son günlerin bombası başarılı oyuncu Halit Ergenç. Öğle bir çıkış yaptı ki kendisinden hiç beklenmedik bir hareket ile magazin gündeminin en çok konuşulan ismi oldu.

Oyuncu Halit Ergenç sevgilisini darp ettiği iddiasıyla gündemde olan arkadaşı Ozan Güven hakkında yaptığı yorumla tepki topladı. Halit Ergenç'in Babil dizisinden arkadaşı Ozan Güven'e sahip çıkan açıklamaları her yerde gündem oldu.

Hatırlayacağınız gibi oyuncu Ozan Güven, sosyal medya uzmanı sevgilisi Deniz Bulutsuz'a evinde saatlerce darp uyguladığı gerekçesiyle gündeme bomba gibi düşmüştü.

Kendisinden 17 yaş küçük sevgilisine şiddet uyguladığı için 13,5 yıl hapsi isteniyor. Ozan Güven ile aynı dizide rol alan meslektaşı Halit Ergenç arkadaşının yanında olduğunu vurgulayarak çok yanlış kelimelerle destek çıktı. Sevgilisi Deniz Bulutsuz ile davalık olan Ozan Güven için "Ozan'ın bu olaydan alnının akıyla çıkacağına inanıyorum" sözleriyle adeta destek verdi. İşte o anda Halit Ergenç herkesin hedefi oldu. Başta ben olmak üzere bu talihsiz açıklaması ile çok üzdü. Bu tahlisiz ve arkadaşını koruma maksatlı düşünmeden yaptığı bu skandal açıklama sonrası çığ gibi gelen tepkilerden sonra yeni bir açıklama ile durumu düzeltmeye çalıştı. "Yargı süreci devam eden ve beni çok üzen bir konuyla ilgili sadece bir temenni niyetiyle yaptığım açıklama, kendimi doğru ifade edemememden dolayı maksadını çok aştı. Bundan dolayı çok üzgünüm. Şiddetin hiçbir türünün yanında olmam mümkün değil. Bilhassa son derece hassas olduğum kadına şiddet konusunda mağdur olmuş ve bu konuda mücadele eden herkesi hayal kırıklığına uğrattığımı anlıyorum, hak veriyorum özür diliyorum" ifadelerini kullandı.

Halit Ergenç'i bir magazin gazetecisi olarak her zaman çık taktir etmişimdir. Duruşuyla benimde sevgimi ve saygımı kazanmıştır. Ama bu tahlisiz açıklama ile bende olduğu gibi tüm sevenlerinde büyük bir yara açmıştır.

Ozan Güven için zaman zaman yazılarımda yer verdim. Her seferinde kendisini eleştirdim. Çünkü son derece kendini beğenmiş, kibir abidesi duruşu ile beni rahatsız etmiştir. Cem Yılmaz ile var olan ama Cem Yılmaz dan daha egosu olan biri. Bir gün mutlaka tökezleyecekti. Ve sonunda duvara tosladı. Elindeki işlerinden oldu, Belki ceza evine bile girecek ve kendini tamamıyla sıfırlayacak. Asla hiç kimsenin bu duruma düşmesini istemem. Ama boşuna "Allah'ın sopası yok" demiyorlar. Bu kadar hak etmediği bir şöhrete karşı bu kadar şımarıklığın da bir karşılığı mutlaka olacaktı. İnşallah artık aklı başına gelirde mütevaziliğin ne demek olduğunu ve nasıl uygulandığını öğrenir.

Sevgi ve hoşgörü ile kalın ...