Siyaset dünyasının renkli simalarından Mustafa Sarıgül, şöhretini zirveye taşıdığı Şişli'de yeniden Belediye Başkanı olmak için çalışıyor. 
Türkiye'nin dört bir yanına dağılan ekibiyle dağa taşa "Çare Sarıgül" yazdıran, parti yerine Türkiye Değişim Hareketi (TDH) adlı bir oluşumla ülkeyi yönetmeye aday olduğunu her yere ilan eden Mustafa Sarıgül, o dönemde medyadan da destek görüyor, gazete sayfalarında yer bulacak işlere imza atıyordu. Bu popüleritesi sayesinde CHP ile İstanbul'da ittifak kurmuş, kendisi Büyükşehir Belediye Başkan adayı, birkaç isim de ilçe belediye başkan adayı gösterilmişti. Sarıgül kazanamadı ama, CHP'nin "banko" ilçelerine aday yaptığı isimler kazandı.

Sarıgül, İstanbul'u kaybettikten sonra eski ilgiyi göremez oldu. Medya, "eski" belediye başkanı Sarıgül'e eskisi kadar yer vermez oldu. Adının geçtiği kriminal olaylarla ilgili gelişmeleri tercih etti gazete ve televizyonlar. Ardından o işler de gündemin arkasına atıldı ve unutuldu.
Sarıgül'ün Şişli'ye yeniden aday olacağı ilk kez 18 Ağustos 2017'de İzmir Selçuk'ta düzenlenen Meryem Ana ayini sebebiyle verilen kahvaltıda ilan edildi. Biz bunu, videosuyla birlikte haberleştirdik ve tüm basın-yayın organları da İSTANBUL'u kaynak göstererek yer verdi habere.
Bir yıl sessizliğin, zemin yoklamanın, kulislerin ardından Sarıgül çarıkları giydi ve Şişli'de yeniden harekete geçti.

* * *

Şişli, Sivas ve Erzincan'da kalabalık bayramlaşmalar organize eden Sarıgül, Şişli'ye yeni projelerle döneceğini söyledi sürekli olarak. Ama ne o projelerden söz etti, ne de bir parti adı zikretti. CHP'den yeşil ışık alamadığı için, sadece aday olduğunu söylemekle yetindi. İBB Başkanlığı'nın ardından, kontenjandan aday gösterilmemiş, "ön seçim"e katılmak zorunda kalmış, oradan da vize alamamıştı.
CHP'de değişim isteyen Muharrem İnce taraftarlarının imza kampanyası döneminde "değişim" diyen Sarıgül, olağanüstü kongre suya düşünce "Kılıçdaroğlu CHP'nin birleştirici gücüdür" demek zorunda kalmıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şişli'de Hayri İnönü'nün yeniden aday olmasını istiyor. Sarıgül ailesi ile yaşadığı olaylarda yeterli desteği veremediği için mahcubiyet duyduğu İnönü'yü Sarıgül'e değişmeyeceğini birkaç dost sohbetinde açık açık dillendirdi Kılıçdaroğlu. Mutlaka bizim kulağımıza gelen, Sarıgül'ün de kulağına gelmiştir. Ama yine de "Şişli'ye adayım" diye tutturdu. 

* * *

İki gün önce bazı internet siteleri "CHP yönetimi Sarıgül'e Eyüpsultan'ı önerdi" iddiasında bulundu. CHP kulislerinde konuşulanları tam anlamıyla bilmedikleri için olayı öyle algılamış olabilirler. Aslını anlatalım.
Sarıgül, Şişli'de ısrarcı olunca CHP yönetiminde konu gündeme geldi ve neredeyse büyük çoğunluk "Şişli'yi almak kolay. Eğer kendisine çok güveniyorsa Eyüpsultan'dan aday olsun ve kazansın" kinayesinde bulundu.

Aynı zamanda adaylık yolculuğuna çıktıktan sonra sabah namazlarında Eyüpsultan'da daha sık gözükmeye başlaması da etken oldu bu ilçenin dillendirilmesinde.
Sarıgül'e CHP'nin seçimi banko kazandığı hiç bir ilçeden adaylık vermeyecek parti yönetimi. CHP, adaylarını belirlerken Sarıgül'e Kağıthane'yi önerecek. 2014 yerel seçimlerinde Kağıthane'de seçim tutanaklarında AK Parti lehine oynamalar yapıldığı ortaya çıkmış, mahkeme olayla ilgili olarak bir kişiye iyi hal indirimiyle birlikte 4 yıl 2 ay hapis cezası vermişti. 
CHP yönetimi, Sarıgül'ün Kağıthane'de göçmenler yanında mütedeyyin kesimlerden de destek alabileceği düşünülüyor. Bir anlamda Sarıgül'e "Kağıthane'yi al, kendini ispat et" denilecek.
* * *
CHP'den istediğini alamayacağını anlayan Sarıgül'ün tavrı ne olacak henüz belirsiz. Ama dün yaptığı sosyal medya atraksiyonu kulisleri yine hareketlendirdi. Sarıgül, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'la İETT futbol takımında yer aldığını gösteren bir fotoğrafı paylaştı. Bu paylaşımın altına genellikle tepki dolu yorumlar yapıldı. Hatta, Sarıgül'ün seçimde AK Parti'nin adayı olmak istediği şeklinde de yorumlandı bu hareket. "Hayırdır nedir bu ortak bir şeyler bulma çabası, CHP'den umduğunuzu bulamayınca saf mı değiştirmeye başladınız?" diyenler bile oldu. Sarıgül de bunun üzerine fotoğrafı 5 dakika sonra sildi. Herhangi bir açıklama da yapmadı. 

Olay, Sarıgül'ün "gündem oluşturma" becerisinin ürünü mü, yoksa sosyal medya ekibinin yaptığı bir iş mi henüz belli değil. Ama, benim tanıdığım Sarıgül, kafaya taktıysa eğer CHP'yi baskı altına almak için Şişli'de bir başka partiden de olsa aday olabileceğini hissettirmeye devam edecek. 
Bu arada, Sarıgül de Kağıthane'de kamuoyu araştırmaları yaptırmaya başlasa iyi olur. Eğer CHP yönetiminin çizdiği yola girmeye karar verirse, Kağıthane ile ilgili projelerine sayfalarımızda genişçe yer vermeye hazırız. Bu çağrı, tüm aday adayları ve mevcut belediye başkanları için de geçerli. Yeter ki, bizim ilçe halkından gelen soruları da kendilerine sormamıza razı olsunlar. Bugüne kadar karşımıza "her soruyu cevaplandırırım" diyen bir belediye başkanı çıkmadığı için bu şartı öne sürüyoruz. Başka bir amacımız yok.