Türkiye nin önemli ve başarılı, genç ve dinamik iş adamı Sadettin Saran ile bu hafta memleketi olan Kırıkkale' ye gittim.

Başarılı iş adamı her yıl memleketi Kırıkkale' ye çeşitli yatırımlar yapıyor, katkılar sağlıyor.

Genelde yatırımlar derken ticaretten çok hayır işleri! Her sene toplu sünnet töreninden tutun da çeşitli etkinliklerle memleketine fayda sağlıyor.

Şahsi olarak da görüştüğüm ve iyi tanıdığım birisi olarak onun iş hayatında ne kadar başarılı olduğunu bilmeyen yoktur.

Ben Sadettin Saran'ın kalbini ve perde arkasında da ne kadar mükemmel bir insan olduğunu anlatmak isterim. Memleketi  Kırıkkale'nin dışında Türkiye'nin bir çok yerinde yatırımlar yapıyor. Özellikle spor salonlarına ağırlık vererek bu girişimlerini özellikle doğu ve güneydoğu bölgelerinde hayata geçirerek oradaki çocukların ve gençlerin spor yapmasını sağlıyor.

Bu spor salonlarından her hangi bir gelir elde edilmiyor, hangi il ya da ilçede yaptı ise oraya bu salonları hibe ediyor. Türkiye genelinde bu anlamda yaklaşık on beş spor salonu inşa etti.

Sadettin Saran kendisi de profesyonel, aynı zamanda milli olmuş bir sporcu. Holdinginde çalışan mesai arkadaşlarının da spor yapabilmeleri için şirket içinde de bir adet spor bölümü bulunmaktadır. Aynı zamanda çalışanlarını seçerken sigara içmeyen kişileri özellikle tercih etmektedir. Sigara içen çalışanlarını sigarayı bıraktıkları taktirde ödüllendiren bir patrondur.

Sadettin Saran iyi bir iş adamı olmasının yanı sıra, magazin adına da iyi bir isimdir. Ama yıllar boyunca kendini magazin figürü olmaktan hep çok iyi korumuştur.

Bir çok şöhretli isimlerden  daha fazla ön planda olmasına karşın,  kendisini  sadece iş ve spor dünyasında boy gösterirken görürüz.

Sadettin Saran  bugünlere gerçekten tırnakları ile gelmiş Türkiye'nin en önemli iş adamlarından birisidir.

Gençlik yıllarında sporcu bursu ile ABD' ye giden ünlü iş adamı memleketinden çok uzaklarda hem okudu, hem çalıştı, hem de spor hayatına devam etti.

O yıllarda ABD' de var olabilmek için bodyguardlıktan tutunda, bir çok düşük işlerde çalışmış, bütün zorluklara ve yokluklara karşın pes etmemiş, eline geçen fırsatları da en doğru şekilde değerlendirmiş ve bugün Türkiye' nin önemli iş adamlarından biri olmuştur. Sadettin Saran'ı yakinen tanıyan ve burada yazdığımdan daha fazla, zorluklardan başarıya giden hayat hikayesini ve yüreğinin büyüklüğünü, temizliğini bilen biri olarak  Ona çok saygı duyuyorum.

Türkiye nin başarılı önemli iş adamı kimliğine sahip olmasına rağmen son derece mütevazı ve adam gibi adam olmasıyla bir çok kişiye de bu anlamda örnek bir kişiliktir.

Sadettin Saran, çalışanlarını, arkadaşlarını, ihtiyaç sahiplerini,  vatanı Türkiye'yi ve memleketi Kırıkkale'yi sarmış ve sarmaya devam etmektedir.

Böyle değerli insanlar her zaman var olmalıdır. Allah gücüne güç katsın!

Sevgi ve hoşgörü ile kalın