Gencinden yaşlısına herkesin sempati ile baktığı Dilber Ay bu hafta yaşamını yitirdi! Dilber Ay'ın ölümüyle birlikte vatandaşlar bu ani ölümün nedenini, Dilber Ay neden öldü? sorusunun cevabını merak etti. Ülkemizin renkli kişiliklerinden Dilber Ay, gazeteci Cüneyt Özdemir'in programına konuk olmuş ve "Zorunda mıyım?" şarkısıyla adeta fenomen olmuştu.

Sanatcıya ilk müdahaleyi yapan Acil Servis Sorumlusu Dr. Kemal Günaydın, Dilber Ay 'ın saat 22.05'te hastaneye geldiğini, yapılan tüm müdahalelere rağmen yanıt alamadıklarını ve saat 23.00'da hayatını kaybettiğini bildirdi. Dilber Ay'ın ölüm nedeni olarak kalp krizi gösterildi.

Akraba ziyareti sırasında rahatsızlanan ve kaldırıldığı Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybeden Dilber Ay'ın ölüm nedeni olarak kalp krizi denildi. Ancak Ay'ın eşi İbrahim Karakaş, eşinin gerçek ölüm sebebini daha sonra açıkladı.

Yapılan açıklamaların ve basında yer alan haberlerin aksine Dilber Ay'ın kalp krizinden değil ayak tırnağını keserken iltihap kaptığını ve ölüm sebebinin de bu olduğunu belirtti.

Ünlü sanatçı Dilber Ay Düzce'de toprağa verildi. Cenazeye, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, sanatçılar Hakan Taşıyan, Latif Doğan, Mahmut Tuncer ve çok sayıda vatandaşlardan katılım oldu.

Sanatçılardan çok ama çok az kişinin katılması dikkatlerden kaçmadı.

Dilber Ay'ın ölümü duyulur duyulmaz sosyal medyadan o kadar çok sanatçı üzüntülerini ve samimiyetlerini dile getirdiler ki, sosyal medyada gösterdikleri ilgiyi sanatcının cenazesine göstermedikleri görüldü.

Sanat dünyası bir kez daha samimiyetsizliğini göstermiş oldu. Acaba cenaze töreni İstanbul'da olsaydı  durum farklı olur muydu?

Sevgi ve hoşgörü ile kalın.