Öncelikle bütün Müslüman aleminin mübarek Ramazan ayını kutluyorum.

İnşallah bu güzel ay bütün Müslüman alemi için bereketli ve huzurlu geçer, barışın müjdecisi olur.

Ramazan ayının ilk haftasında ünlülerimizin iftarları hareketli ve ilginç başladı. Bu mübarek ayın ilk haftasının ilk iftarına Bülent Ersoy ve İvana Sert damgasını vurdu.

Bir televizyon kanalında yayınlanan magazin programının iftar yemeği tuhaf görüntülere sahne oldu. Kebapçıda düzenlenen iftar yemeğinde Sırp uyruklu İVANA SERT oruç açıp dua etti, Bülent Ersoy doğum günü kutladı. Bu iftar davetine Bülent Ersoy, İvana Sert'in dışında Murat Kurşun, Muazzez Ersoy, Ragga Oktay, Gökhan Tepe gibi isimler de katıldı.

Sunucu, model ve moda tasarımcısı İvana Sert "Müslüman olmadım ama namaz kılıyorum. Çünkü huzur buluyorum" dedi gazetecilere.

Sık sık camiye de gittiğini magazinci arkadaşlara söyledi. "Dua edilen yerlerin enerjisi bana çok iyi geliyor" diye de sözlerine ekledi.

Geçtiğiniz Ramazan ayında da benzer bir açıklama yapan İvana Sert'in bu açıklamaları bazı kesimler tarafından eleştirilirken, bazı kesimler tarafından da desteklenmişti.

İvana Sert bu gece de Müslüman gibi ellerini semaya açıp dua etti ve dua sonunda yüzüne sürdü.

Ben de kendisine şunu söyleyeyim: "İvana Hanım, bir de Kelime-i Şehadet getirip İslamı öğrenip, bilerek ve anlayarak namazını kılsan inan hiç tahmin edemeyeceğin kadar huzurlu olacaksın!"

Günahını almak istemiyorum ama iftarda olmandan dolayı kameralar karşısında bu işi göz boyamak, güzel görünmek adına yapmadığına inanmak istiyorum.

Bu magazin dünyasında kameralar karşısında show yapanları, halka şirin görünmek adına ne taklalar atanları gördüğüm için bu gibi durumlarda inanasım gelmiyor.

Ama inşallah samimidir! Bu samimiyetini de gerçekten Müslüman olup, inanarak bilerek ibadetini yapıp yaşadığında kendisine inanmak istiyorum.

"Bunca sene kendi ülkesinde hiçbir şeyken Türkiye'de hiç ummadığı kadar şöhret ve para kazanan İvana Sert bu samimiyetini Kelime-i Şehadet ile neden bütünleştirmesin" diye düşünmeden edemiyorum.

Ne kadar samimi olduğunu yaşayıp göreceğiz!

Geceye damgasını vuran diğer ünlü ise Bülent Ersoy'du. İftar sofrasında dualarda orucunu açıp, aynı gecede doğum gününü kutlayan divaya söylenecek pek sözüm yok.

Çünkü Bülent Ersoy her zaman farklılıkların kadını olmuştur. Her yaptığı işte, her girdiği ortamda her zaman bir farkını göstermeyi seven biri olmuştur. Onu, sade bir tutum sergilediği zaman yadırgarız herhalde! Gerçi ben, onun abartı olmayan bir tutumunu yıllardır görmedim, eminin sizler de ekranlarınızda ya da yazılı basında görmemişsinizdir!

Ramazan ayının ilk haftasının ilk iftar yemeği oldukça enteresan görüntüler ve sohbetlerle geride kaldı. Bakalım ramazan boyunca başka enteresan iftarlara şahitlik edecek miyiz.?

Sevgi ve hoşgörü ile kalın