Bu hafta ilgisi olan yada olmayan bir çok insanın konuştuğu bir haber vardı. O haber ünlü yönetmen Sinan Çetin in oğlu Rüzgar Çetin'in tahliye haberiydi. Bu kararın her kesimden insanı son derece rahatsız ettiğini gördüm.

Rüzgar Çetin neden cezaevine girmişti ve ne olmuştu kısaca hatırlatayım isterseniz;

Rüzgar Çetin, lüks aracını alkollü bir şekilde kullanırken 1 polisin şehit olmasına 1 polisin de yaralanmasına neden olmuştu. 8 ay cezaevinde kaldıktan sonra, mahkeme kararı ile bu hafta tahliye edildi. Ünlü yönetmen Sinan Çetin oğlunun tahliye olması için bütün nüfusunu kullandı. Şehit olan polis memurunun eşine ve ailesine  şikayetlerini mahkemeden geri çekmeleri için defalarca maddi manevi her türlü teklifte  bulundu. Aile bu teklifleri ısrarla reddetti. Buraya kadar her şey normal. Çünkü baba olan Sinan Çetin elbette evladını ceza evinden çıkarmak için her türlü yolu deneyecek. Kimse evladının o zorlu şartlarda cezaevinde yaşamasını istemez. Üstelik bu kişi el bebek gül bebek yetiştirilen, altında son model araba, cebinde kabarık miktarda para ve babasının şöhretini her fırsatta sonuna kadar kullanan bir çocuk ise cezaevi onun için yaşanacak bir yer değildir.

Ama benim ve hemen hemen her kesimden insanların aklının almadığı bir kaç husus var. Rüzgar beyefendinin  geçmişteki vukuatları o kadar çok ki saymakla bitmez. Akıllanmayan bir genç.

"Nasıl olsa babamın nüfusu ve parası beni her dertten kurtarır" mantalitesi ile  ile hayatı istediği gibi vur patlasın çal oynasın yaşadı. Şimdilerde bu vur patlasın çal oyna ya " insan öldürsem bana yine bir şey olmaz, babam sağ olsun"  eklendi.

Buna öncelikle izin veren hukukçularımıza soruyoruz " hiç mi vicdanınız sızlamadı!" İçeride gerçekten çok basit suçlardan yatan vatandaşlarımız sizlere soruyor "suçumuz Sinan Çetin gibi bir babamızın olmaması mı?

Rüzgar Çetin alkollü bir şekilde görevi başında ki bir polisimizi yaralıyor diğer bir polisimizi de öldürüyor ve o polisimizin yaşam hakkını elinden alıyor. Oh ne güzel bir memleket! 8 ay hapse çarptır, sonra böl altı yıl üç ay ver sonra da hadi git babanın tekrar kucağına yat!!! Rüzgar Çetin cinayet işlesin, bir evladı babasız bıraksın ve şimdi elini kolunu sallayarak dolaşsın.

Eyyy Yüce Türk Adaleti!  Şimdi Rüzgar Çetin babasına sarılıyor ama şehit olan polisin evladı da babası diye toprağa sarılıyor! Neden? Şımarık, sorumsuz bir insan yüzünden... O çocuk   ne şimdi ne de yarın, ömrü boyunca babasına sarılamayacak... Türk adaletinin  Rüzgar Çetin'den "seni sekiz ay ceza evinde tuttuk" diye  bir özür dilemediği kaldı. Vukuatları ile bilinen biriydi, şimdi elini daha da güçlendirdiniz...

Şehidin ailesine de bir şey söylemek istiyorum, Ben ve bir çok insanda şikayetinizi neden geri çektiğinizi biliyoruz. Ama Tür Polis Teşkilatı şehidine, ailesine ve çocuğuna sahip çıkan kutsal yüce bir teşkilattır. Keşke daha dirayetli olabilseydiniz. Benim gibi  tepki gösteren milyonların derdi, insanların cezaevlerinde yatması değil! Bir çok uygunsuz  davranış içinde olan ve şiddet eğilimi bulunan birinin en son vukuatı masum bir insanın canını almasıydı! İşte bu insanın, en azından bu olayda hak ettiği cezayı alıp çekmesiydi... .

Neyse artık geçmiş olsun! Şimdi cezaevlerinde küçük suçlardan yatanlara Allah sabır versin !!!

Sevgi ve hoşgörü ile kalın