İdlib'de 6 askerimizin Esad güçlerince şehit edilmesi 7 askerimizin de yaralanması sonrası yapılan açıklamalar kafaları da karıştırıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Misli ile yanıt veriliyor" derken, MHP Lideri Bahçeli saldırının arkasında Rusya'nın varlığına işaret ediyor, açıklamaları ile de Rusya'yı hedef alıyor.

Bizi takip eden okurlarımız anımsayacaklardır:

Suriye'de, özellikle de kritik İdlib'deki gelişmelerin ardında Rusya varlığına hep dikkat çekmişizdir.

Şunu yineleyelim:

Rusya'nın izni ve desteği olmadan Esad kendi ülkesinde adım atamaz.

Bizi yönetenler Rusya'yı görmezden gelip, Esad ve Esad güçlerini hedef alarak büyük yanılgı içinde bulunuyor. Her ne kadar Suriye'deki gelişmeler Rusya ile anında istişare edilse de Rusya bildiğini okumaya devam ediyor.

Sinsi bir oyun var.

Sonunda MHP Lideri bu sinsi oyunun oyuncusu Rusya'yı hedef alarak doğruları ortaya koymuştur. Bahçeli "Rusya bir yanda masalarda uzlaşma pozları verirken, diğer yanda Suriye rejimini kışkırtmış, askeri operasyonlara teşvik etmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi Rusya'nın dürüstlükten mahrum siyasi uygulamalarını ibretle ve esefle takip etmektedir" diyerek

"* Suriye'de istikrarın temin edilmesinden ziyade bölgesel ve tarihsel emellerine odaklanan Moskova yönetimi güvensiz ve ikiyüzlüdür. Günlerdir Esad rejimi ile Rusya'nın İdlib'de yoğunlaşan saldırı ve tacizleri tüm gerçeklerin bir kez daha teyidine imkan sağlamıştır. Esad ile Putin'in tezahür eden hedeflerinin sulh, sükûnet ve suhulet olmadığı açıktır.

* İdlib'de çatışmaların engellenmesi amacıyla bölgeye intikal ettirilen takviye askeri birliğimize Esad güçlerinin topçu saldırısı, nihai olarak 6 kahramanımızın şehit, birisi ağır olmak üzere 7 kahramanımızın da yaralanması bardağı taşıran son tahrik damlasıdır.

* Üstelik askerlerimizin yer alacakları alanların koordinatları muhatap ülkelerle paylaşılmasına rağmen bu saldırının yapılması sadece alçaklık ve ahlaksızlık değil, aynı zamanda düşmanlıktır. Türkiye bu hunhar provokasyonun cevabını misliyle vermiş, azimle, inançla ve cesaretle de vermeye devam etmektedir."

Bu iş nereye varır?

Sorunun yanıtını bulmak çok güç. Türkiye'nin kararlı tutumu karşısında Rusya havdan, Esad karadan saldırılarını sürdürüyor.

Gerekçeleri de şu:

"İdlib'deki terörist gruplar taciz atışları ile bizi rahatsız ediyor."

Rusya'dan daha önce yapılan açıklamalar var:

"Suriye topraklarında tek bir terörist kalmayacak. Rejim güçleri ile Rusya birlikte bu terörist grupları Suriye'den atacak."

Şunu da ekleyelim:

Özgür Suriye Ordusu da bölgede Esad ve Rusya tarafından "terörist grup" olarak tanımlanıyor. İdlib'deki savaşın bir tarafında da ÖSO'nun olduğunun altını çizelim.

Esad ve Putin, ÖSO'yü de hedef alarak bölgeden yok etmeye çalışıyor. Türkiye'nin destek verdiği ÖSO daha ne kadar dayanabilir? Ya da Türkiye bundan sonra nasıl bir adım atar? Bu sorular yanıt bekliyor.

İşin bir de istenilmeyen tarafı var:

O da bölgede Türkiye ile Rusya'nın karşı karşıya gelmesi olasılığıdır ki, bunu düşünmek bile istemiyoruz.

Ancak şu kadarını söyleyelim:

Türkiye ile Rusya arasındaki bahar havası bu koşullar arasında artık bozulmaya doğru gideceği ihtimali ortaya çıkmış bulunuyor.

Son gelen haberlere göre bölgede İran destekli grupların da başta ÖSO ve diğer terörist gruplara karşı Suriye ve Rusya ile birlikte hareket halinde olduğuna dikkat çekiliyor.

İdlib'de işler giderek karışıyor.

Son şehit haberleri ile daha da karışacağa benziyor.