Dünya metropollerinde gastronomik buluşmaları sağlamak için düzenlenen Restoran Haftaları hem yurtdışından ziyaretçilerle hem de orada yaşayanlar ile büyük ses getirerek düzenleniyor. Ülkemizde ise bu yıl 1-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek Restoran Haftası’nın isminde ‘hafta’ kelimesi geçtiğine bakmayın. Tüm ay boyunca çeşitli restoranlarda devam edecek olan etkinlik bu sene 7. kez gerçekleştiriliyor. Her sene bir öncekinden daha güzel olması ve katılımcı marka çeşitliliğinin giderek genişlemesi ile göze çarpan organizasyon tüm katılımcılara lezzet ve yeni deneyimler vaat ediyor.

Restoran Haftası Başlııııyooooorrrr!Restoran Haftası’na katılacak olan mekanları ve ay boyunca gerçekleştirilecek etkinlikleri organizasyonun web sitesi olan www.restoranhaftasi.com’dan takip edebilirsiniz.

Dude Table organizasyonuyla gerçekleşecek Restoran Haftası’na bu yıl İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya ve Gaziantep olmak üzere 7 şehirden yaklaşık 150 restoran katılıyor. Restoran Haftası’nın bu seneki teması ise benim de merakla beklediğim ve çok da sevdiğim Sokak Lezzetleri’nden oluşuyor.

"Sokak lezzetleri restoranlarda, restoranlar sokakta!"

Restoran Haftası Başlııııyooooorrrr!Şehrin lezzet buluşması Restoran Haftası, “Sokak Lezzetleri” temasıyla sizleri sokağın ruhuyla buluşturuyor. Başta ülke mutfağımız olmak üzere tüm dünyadan sokak lezzetleri, Restoran Haftası etkinliklerinde katılımcılara sunuluyor; sokağın benzersiz lezzetleri ile hazırlanmış menüler, uyumlu şaraplarla eşleştiriliyor. Katılımcı restoranların, farklı ülkelerden farklı lezzetleri kendi konseptlerinde yorumlayacağı Restoran Haftası’nda yepyeni deneyimler sizi bekliyor.

Restoran Haftası’nın detayları ile sizi baş başa bırakıyorum. Lezzetli ve keyifli bir ay olsun!

Restoran Haftası nedir?

7. kez gerçekleşecek olan Restoran Haftası, şehrin gelenekselleşen ve merakla beklenen, öncü lezzet buluşmasıdır. Etkinlik süresince katılımcı restoranlar; kendi konseptlerine uygun olarak hazırladıkları özel lezzetleri şarap eşleşmeli menüler şeklinde uygun fiyat politikasıyla sunarken; gastronomiyi sanat ve müzik etkinlikleriyle zenginleştiren unutulmaz deneyimler sunar.

Restoran Haftası Başlııııyooooorrrr!Hangi tarihler arasında olacak?

Restoran Haftası 1-30 Nisan tarihleri arasında lezzet tutkunları ile buluşacak.

Nerelerde olacak?

Restoran Haftası bu sene İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Adana, Gaziantep ve Bursa’da lezzet tutkunlarıyla buluşacak.

Ayrıntılı bilgilere nasıl ulaşabilirim?

Etkinlik ile ilgili tüm bilgiler Restoran Haftası sosyal medya hesapları ve www.restoranhaftasi.com’da.

Nasıl katılırım?

Lezzetleri deneyimlemek için Restoran Haftası noktalarında göreceğiniz Restoran Haftası menülerinden sipariş vermeniz yeterli. Restoran Haftası Lezzet Deneyimi Noktalarında ise etkinlik boyunca sadece bir akşam uygulanacak özel tadım menülerini tatmak için bu mekanlara rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. İnternet sitemizdeki “Restoran Haftası Mekanları ve Menüleri” kategorisinden bu mekanları ve tarihlerini takip edebilirsiniz

Bu seneki teması nedir?

Restoran Haftası Başlııııyooooorrrr!Bu sene Restoran Haftası boyunca “sokak lezzetleri restoranlarda, restoranlar sokakta” olacak. Başta ülke mutfağımız olmak üzere tüm dünya mutfaklarında yer alan sokak lezzetlerini restoranların menülerine entegre ederek uygulanacak bir içerik sizlerle buluşacak. Sokak yemekleri, restoranlarda yenebilir porsiyon ve formatta menülere girecek. Mekanlar kendi konseptlerine uygun şekilde tüm ülke mutfaklarındaki sokak yemeklerini yorumlayacaklar.

Lezzet Deneyimi Noktaları nedir?

Lezzet Deneyimi Noktaları, tüm dünyada Michelin yıldızlı restoranlarda sunulan Michelin stili tadım menüsünü yemek-şarap uyumuyla deneyimleyebileceğiniz noktalardır.

Lezzet Deneyimi Noktaları dışında kalan menüler nelerden oluşacak?

Restoran Haftası süresi boyunca seçili restoranlarda, tercih ettikleri ülke mutfağında sokak temalı menüler oluşturulup 30 gün boyunca servis ediliyor olacak.

Restoran Haftası Başlııııyooooorrrr!Diğer gastronomik etkinliklerden nasıl ayrışıyor?

Restoran Haftası gastronomiyle sanat ve müzik etkinliklerini birleştirerek şehrin kültür alanına yayılan ve katkı sağlayan bir etkinlik olmasıyla öne çıkıyor. 1 ay boyunca şehir hayatına renk, yeme içme sektörüne canlılık katıyor.

Ne tür etkinlikler var?

Etkinliğe katılan 150’ye yakın restoran, menülerini lezzetlerle uyumlu şaraplar eşliğinde sunarken; bazı noktalar “Degüstasyon Menüleri”, “Chef’s Table”, “Street Food & Street Jazz”, “Wine & Bite”, “Street Food Party” başlıklı farklı etkinliklere imza atacak. Restoran Haftası kapsamında İstanbul Nişantaşı ve Bağdat Caddesi’nde “Tek Lokmada Restoran Haftası” ikramlarıyla, Restoran Haftası lezzetleri sokaklara da taşınacak.