Beşiktaş, İzmir'de Göztepe karşısına haftalardır süren sancılı olayların ve mağlubiyet serisinin ardından yollarını ayırdığı Abdullah Avcı'nın yardımcısının başında olduğu bir takımla çıktı. Haftalardır abondone olmuş Beşiktaş'a Göztepe de acımadı. Daha birkaç yıl önceki rakibi hırpalayıcı, maça ağırlığını koyan bir takım değil, Beşiktaş olduğunu unutmuş vasatın altında bir takım vardı sahada.

Bugünkü manzara ve bu takım, tamamen Fikret Orman'ın eseridir. Abdullah Avcı da buna dahil. Beşiktaş taraftarı bu yapılanları asla unutmayacak. Orman'ın, iki yıl üst üste şampiyonluk kupasını kaldıran, Şampiyonlar Ligi'ne damgasını vuran Şenol hocayı yollamak ve takımını dağıtmak için elinden geleni yaptığını tüm taraftar biliyor. Şimdi TV'ye çıkıp günah çıkarmaya çalışıyor ama nafile. Beşiktaş'a başkan olurken "Hesap sor başkan, hesap sor" diyen kongre üyeleri ve taraftarlara verdiği hiç bir sözü tutmadı. Kulübü "feda" dönemine sürükleyen ve başkanlığı bırakırken kulüpten alacaklarının peşine düşen Yıldırım Demirören'in gölge başkanı hatta tahsilatçısı gibiydi. Bugünkü borcun ve hezimet tablosunun mimarısın, tablo artık gizlenemez hale gelince de bırakıp kaçtın.

Yeni Başkan Ahmet Nurçebi de senin ekibinin bir parçasıydı. Şimdi onun da hiç bir bahanenin arkasına sığınmaya hakkı yok. Beşiktaş başkanlığı kimseye lütuf değil. Manzaranın bu olduğu, olağanüstü kongre yapılmadan önce belliydi. Yeni yönetim bahaneler arkasına sığınmak yerine ya camiayı toplayacak ya da Mayıs'ta bırakıp gidecek.

Beşiktaş'ın sahibi milyonlarca taraftar ve bu kulübe gönlünü verenlerdir. Beşiktaş başkanı bahane üretmez, var olan engellerin arkasına sığınmaz, iş ve çözüm üretir. Bu asırlık armanın sevdalısı milyonların ağzı Fikret Orman'dan yandı. Yeni Orman'lara ya da onlara benzeyenleri hiç affetmez.

Şimdi, yaşlanan gerçek kartalların körelen gagalarını ve tırnaklarını bileylemek ve eski haline getirmek için büyük bir acıya katlanması gibi bir dönem var önümüzde. Gerekirse gagayı taşlara vura vura kıracak, tırnakları da sökecek ve belli bir süre sonra eskisinden daha güçlü hale gelmek için acı reçete içilecek.

Başkan Nurçebi ve yönetiminin radikal kararlar alması lazım. Takımdan en az 9 oyuncu ile yollar ayrılmalı. Göztepe karşısında göz dolduran ve formasının hakkını veren Rıdvan gibi gençlerle sezon tamamlanmalı. Şampiyonluk, Türkiye kupası ve Avrupa defteri nasıl olsa kapandı. En azından gençlerle yola devam ederek geleceğe yatırım yapılmalı.

Bu saatten sonra gelecek hoca kim olursa olsun yapacağı pek birşey kalmadı. Atı alan Üsküdar'ı geçti. Son 3 sezon "var mısın yok musun" oyunu oynayan, Beşiktaş sözkonusu olunca net pozisyonu bile göstermeyen bir yayıncı kuruluş, bunları görüp konuşmayan yönetim de sezonu kapattı.

Demirören ve Orman döneminde küstürülen hatta kulüpten ihraç edilen Beşiktaş sevdalısı değerler de tekrar hakettiği değeri bulmalı. İbra edilmeyen Orman dönemi ile ilgili tüm gerçekler yargıya intikal ettirilmeli ve varsa tüm usulsüzlüklerin hesabı sorulmalı.

Gölge Başkan Yıldırım Demirören bugünkü tablo için ne düşünüyor diye de merak etmeden edemiyor insan. Orman bırakacağını açıklayınca "süpermen" ve "kurtarıcı" olarak gelmek için nabız yoklamıştı. Tekrar kulübün başına geçmek isteyecek mi, bekleyip göreceğiz. Ayrıca Demirören'in elinde ne kadar BJK hissesi var bu da ayrı bir merak konusu.