İslam aleminin paramparça halinden faydalanan siyonistler, ilk kıblegâh Mescid-i Aksa’yı istediği zaman Müslümanlara kapatıyor. 1,6 milyarlık İslam dünyası arasında sağlam bir dayanışma olmayınca, işgalci İsrail’in kutsal topraklarda işlediği cinayetlerin hesabı sorulamıyor. Filistin’de insanları katletmeye devam eden siyonist yönetim, bir yandan Harem-i Şerif’in altını tünellerle oymaya devam ederken bir yandan da Yahudi fanatikleri gruplar halinde mabede taşıyıp Aksa’yı taciz ettiriyor.

BİZİMLE ALAY EDİYORLAR

Hazreti Muhammed’in (s.a.s.) miraca yükseldiği kutsal yerde Müslümanlar haftalardır cuma namazı eda edemedi. İsrail polisinin dipçik gölgesi altında müminler, namazlarını Aksa çevresindeki sokaklarda kılmaya çalışıyor. İslam’ın en büyük 3. mescidini canı istediği zaman kapatıp canı istediği zaman ‘açar gibi’ yapan siyonistler, dünya Müslümanlarıyla alay etmeye devam ediyor. Böyle bir ortamda İslam ülkeleri, Türkiye’nin çağrısıyla yarın önemli bir zirvede buluşacak. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyesi ülkelerin dışişleri bakanları, İsrail zulmüne karşı hareket tarzını belirlemek üzere yarın İstanbul’da biraraya gelecek.

AYNI DİLİ KONUŞMAK İÇİN

İİT üyesi 57 ülkenin dışişleri bakanlarını buluşturacak zirve, 1,6 milyar nüfuslu Müslüman dünyanın İsrail’e ortak tepkisini yansıtacak. İİT Zirve Dönem Başkanlığı’nı ve İcra Komitesi Başkanlığı’nı yürütmekte olan Türkiye, İslam dünyasının yekvücut hareket etmesi için iradesini ortaya koydu. Zirve direktifi, Kudüs’te İsrail imzalı provokasyonlar sonrası krizin çözümü için çabalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi.

Kudüs’teki siyonist barbarlığın ele alınacağı zirve, İsrail’e karşı ortak tavır belirleme ve Müslümanların aynı dili konuşması yolunda en önemli fırsat olacak. Toplantının ardından Müslüman dünyadan İsrail ve uluslararası topluma çağrı yapılacak. Alınacak kararlarda, Kudüs’ün statüsünün korunması konusunda net mesaj verilmesi bekleniyor. Müslüman dünyanın Kudüs’te yaşanan gelişmelere sessiz kalmaması gerektiği beklentileri açısından verilecek bu mesaj büyük önem taşıyor.