Ankara'dan İstanbul'a doğru devam eden Adalet Yürüyüşü'nün üçüncü günü başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yürüyüşe başlamadan önce gazetecilerle yaptığıaçıklamada, İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın yeniden tutuklanmasıyla ilgili "Ömer Faruk Kavurmacı için verilen tutuklama kararını doğru bulmuyorum" dedi.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ’Adalet Yürüyüşü’nün 3. gününe başlamadan önce açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, FETÖ/PDYnin iş adamları yapılanmasına yönelik soruşturmanın sanıkları arasında yer alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaşın damadı Ömer Faruk Kavurmacı hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılması ile ilgili olarak "Kavurmacı’nın tekrar tutuklanması kararını doğru bulmuyorum. Yargıda çifte standart olmamalı. Aslolan tutuksuz yargılamadır" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Haziran'da Ankara Güvenpark'tan başlattığı "Adalet Yürüyüşü"nün üçüncü gününde. Ankara-İstanbul Karayolunda yürümeye devam eden CHP lideri, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından adı Kahramankazan olan ilçeye ulaştı.
İHA'nın aktardığı bilgilere göre Kahramankazan ilçesine ulaşan Kılıçdaroğlu, Kahramankazan tabelası önünde yaptığı açıklamada, "Bugün bizim bu yürüyüşümüz bir adalet yürüyüşüdür. Bu yürüyüşümüz şehitler için bir yürüyüştür. Bu yürüyüşümüz adaletsizliğe uğrayanlar için bir yürüyüştür. Bu yürüyüşün siyasi kimliği yoktur, etnik kimliği, inanç kimliği yoktur. Bu yürüyüşün temel öznesi insandır ve insan adalet istiyor. Hep birlikte adalet istiyoruz. Adalet, adalet, adalet. Adaletten yana olan herkesi kucaklıyoruz ve herkesi bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

"İZMİR'DE 'ADALET' DİYE HAYKIRIYORUZ"

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, "Hepinizin bildiği gibi çok değerli milletvekilimiz, yurtsever insan, demokrasiye bağlı insan Enis Berberoğlu, haksız bir yargı kararı ile 25 yıl hapis cezasına çarptırılarak tutuklanmıştır. Bunu hem CHP olarak hem de yurttaşlarımız olarak böyle bir kararı doğru, adil görmüyoruz. Bu karar haksız bir karardır, hukuka uygun bir karar değildir. Bu hukuksuzlukları, adaletin bu gölge altında verdiği kararların artık bir son bulması için Genel Başkanımızın 'Adalet istiyorum' çağrısıyla başlattığı Ankara'dan yürüyüşünü biz İzmir olarak da yürekten destekliyoruz. Bu haksızlığa, yanlış karara artık son verilmesini istiyoruz. Adalet istiyoruz, hukukun üstünlüğünü istiyoruz, bağımsız Türk mahkemeleri istiyoruz. Bu amaca yönelik olarak Genel Başkanımızın başlattığı adalet mücadelesine İzmir'e yakışır şekilde katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Cumhuriyet Meydanı'nda başlayarak Bornova çıkışına kadar 'Adalet Yürüyüşü'nün birinci etabını gerçekleştireceğiz. Ardından Manisa, Balıkesir örgütü ile birlikte bu mücadelemiz, bu tavrımız devam edecek. Genel Başkanımız İstanbul'a gelinceye kadar biz de özgürlükleri, barışı, adaleti savunacağız. Adaletin olmadığı yerde devlet olmaz. Eğer bir yerde adalet tartışılıyorsa orada tehlike var demektir. Adaletin mülkün temeli olduğuna inanan cumhuriyetçi insanlar olarak adalet istiyoruz. İzmir'den 'adalet' diye haykırıyoruz" diye konuştu.