Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım Beştepe'de sürpriz bir şekilde bir araya geldi. Görüşme sonrası Başbakan Yıldırım, yeni kabine revizyonunu açıkladı. Başbakan Yıldırım yaptığı açıklamda AK Parti Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu'nun Mehmet Müezzinoğlu'nun yerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olduğunu açıkladı. Jülide Sarıeroğlu böylece Fatma Betül Sayan Kaya'nın ardından kabinedeki 2. kadın bakan olarak yer aldı. Kabinenin ikinci kadın bakanı Jülide Sarıeroğlu kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşındadır?

JÜLİDE SARIEROĞLU KİMDİR?

7 Haziran 1979 yılında dünyaya gelen Julide Sarıeroğlu aslen Adanalıdır. Daha sonra Ankara’ya taşınan Jülide Sarıeroğlu Ankara Gazi Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler bölümünde lisans eğitimini tamamlamıştr.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nda Endüstri İlişkiler Uzmanı olan Julide Sarıeroğlu yine aynı konfederasyonda Kadın Komite Başkanlığı yapmaktadır. Ayrıca Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkez Kadın Kolları 2. Olağan Kongresi’nde Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi olarak seçilmiştir. 2009 yılında düzenlenen yerel seçimlerde ise Çankaya Belediyesi meclis üyesi olarak seçilmiştir. 
 
Julide Sarıeroğlu, 2015 yılı Haziran ayında yapılacak olan genel seçimlere Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Ankara 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı başvurusunda bulunmuştur. Daha sonra 7 Nisan’da yayınlanan Ak Parti Ankara Milletvekili 1. Bölge listesine, Julide Sarıeroğlu 4. sıradan girmeyi başarmıştır.