Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo'yu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı.  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daveti üzerine Türkiye’ye gelen Endonezya Cumhurbaşkanı Widodo’ya Cumhurbaşkanlığı Külliyesi girişine kadar atlı süvariler eşlik etti. Erdoğan, konuk Cumhurbaşkanı Joko Widodo'yu Külliye girişinde karşıladı. Erdoğan ve Widodo'nun tören alanındaki yerlerini almasının ardından 21 pare top atışı eşliğinde iki ülkenin milli marşları çalındı. Cumhurbaşkanı Widodo, Muhafız Alayı Tören Kıtası'nı Türkçe "Merhaba asker" diyerek selamladı. Törende, tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve askerler de yer aldı. İki ülke heyetlerinin takdimi sonrasında iki lider merdivenlerde Türkiye ve Endonezya bayrakları önünde el sıkışarak gazetecilere poz verdi.  Erdoğan ve Widodo, baş başa ve heyetlerarası görüşmeler yaptı. Görüşmeler sonrası iki lider ortak basın toplantısı düzenliyor.

3 BİN TERÖRİST ETKİSiz HALE GETİRİLDİ

Fırat Kalkanı harekatı sırasında 3 bin terörsitin etkisiz hale getirildiğini açıklayan Erdoğan'ın açıklamalarının satır baaşları şöyle:Güvenlik iş birliği ve terörle mücadele konusunda fikir alışverişinde bulunduk ve iki ülke için de önemli kararlar aldık. DAEŞ ve FETÖ ile mücadeleyi yoğunlaştıracağız. Terörü coğrafyamızdan söküp atmak için kararlı bir mücadele yürütüyoruz. Fırat kalkanı operasyonu ile aralarında ele başlarının da olduğu 3 bin teröristi etkisiz hale getirdik.

TİCARET HACMİMİZ ARTACAK

Endonezya ile Türkiye arasındaki ticaret hacminde 2000'li yıllardan bu yana artış yaşadık ama 10 milyar dolar hedefini belirlemiştik ve bu hedefe ulaşacağımızı düşünüyorum. İİT ve D8 dahil birçok platformda iş birliğimiz var ve bu platformlardaki münasebetlerimizi geliştireceğiz.Şu gerçeği çok iyi biliyoruz. Asya Pasifik ülkelerinin etkinliği artıyor. Türkiye son 14 yıldır uyguladığı politikalarla hak ettiği yeri alıyor.