Her hafta magazin dünyasının ünlü isimlerini mercek altına alıyorum. Magazini özellikle yakından takip edenler hatta etmeyenler bile magazin dünyasının arka bahçesini mutlaka merak ediyordur. Merak etmeyenlerin bile bu yazımı okuyunca "vayyy beee" dediklerini duyar gibiyim.

Yakından tanıdığınız ve hayranlıkla takip ettiğiniz ünlü isimler acaba ünlü olmadan önce ne iş yapıyorlardı hiç merak ettiniz mi? Evet diyenler için gelsin bu hafta ki köşe yazım..

İlk önce oyuncu Kerem Bursin ile başlayayım. Başarılı oyuncu daha önce yaptığı açıklamada ''Amerika'da yaşadığım yıllarda şoförlük, spor hocalığı, bodyguardlık yaptım. Harçlığımı çıkarmak için tuvalet temizledim.'' demişti.

Sahnelerin deli kızı! Muhteşem bir sese sahip olan Şarkıcı Yıldız Tilbe, ünlü olmadan önce hayat kavgasının tam da içinde yer aldı. Yıldız Tilbe'nin yaptığı işler arasında tezgahtarlık, pazarlamacılık ve çocuk bakıcılığı bulunuyor.

Podyumlardan oyunculuğa geçiş yapan bir yakışıklı! Oyunculuktan önce yüreği basketbol için çarpan Kıvanç Tatlıtuğ, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta oynadı. Sakatlanıp spora veda edince hayatı bir anda değişti ve bugünün başarılı oyuncusu oldu.

Başka bir yakışıklı oyuncu Burak Özçivit! Başarılı oyuncu Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde fotoğrafçılık eğitimi alarak hayata bu meslekle 'Merhaba' dedi. Her şey babasının ondan habersiz Best Model Yarışması'na başvurmasıyla başladı.

İyi ve sağlam bir karakter oyuncusu olan Oktay Kaynarca'nın da tam anlamıyla halkın içinden gelen bir ünlümüz olduğunu biliyor muydunuz? Oktay Kaynarca fabrikada çalıştığı sırada konservatuar sınavına girdi ve kazandı. Ondan sonra da çeşitli TV dizileri için kamera karşısına geçip bugünlere kadar gelerek milyonların sevdiği bir oyuncu oldu.

Peki şimdi çok şaşıracağınız ama herkesin bilmediği bir ünlümüz var. Şimdilerde şarkıları ile milyonlara ulaşan Mabel Matiz'in asıl mesleğinin dişçilik olduğu biliyor muydunuz? Ben bu ünlümüzü Ferhat Göçer’ e benzetiyorum. Tek farkları Ferhat Göçer'in yediden yetmişe asıl işinin doktorluk olduğunu biliyor olmamız.

Yeşilçam'ın dev isimlerinden bir çoğunun ünlü olmadan önce çok farklı işlerde çalıştıklarını bilmeyenimiz yoktur. O isimlerden bugün milyonların tanıdığı, alkışladığı ve sevdiği Şener Şen ünlü olmadan önce oyunculuk dışında neredeyse her şeyi yapmış. Esas mesleği öğretmenlik olan Şen, fabrikada işçilik, şoförlük ve işportacılığa kadar bir çok farklı iş de çalışmış. Sinemanın efsane ismi Cüneyt Arkın, oyunculuk uğruna doktorluk mesleğinden vazgeçen bir ünlümüz.

İsim listesi böyle uzayıp gidiyor. Hayat bir çok ünlümüze böyle sürprizler hazırlamış. Dün halkın içinde işçi sınıfının bir çok alanında çalışırken bugün tüm ülkenin tanıdığı, peşlerinden milyonların hayranlıkla koştuğu, örnek aldığı isimler oldular.

Haftaya görüşmek üzere sevgi ve hoşgörü ile kalın.