Her sanatçımız yaptığı çeşitli işlerde her zaman başarılı değildir. Ama bazı sanatçılarımız var ki on parmağında on marifet var. Örneklerin en başında da  Hülya Avşar!  Her yaptığı işte dikkatleri üzerine çekmeyi bilen son derece akıllı bir kadın. Eskiden Hülya Avşar’ın işlerine yetişemezdik. Sabah reklam çekimi,  öğlen prova,  akşam konser gibi. Hülya Avşar tartışmasız iyi bir oyuncu.  Ama oyunculuğun dışında da çeşitliliği bol olan bir ünlümüz.

Bu kadar yoğun ve başarılı olan bir kadın her nedense birdenbire elini ayağını işlerden çekti. Sadece bir iki reklam işinde gördük. Bir de kendi çekip, kendi sosyal medyasında yayınladığı videolarda.

Bu hafta bir alışveriş merkezinde objektiflere yakalanan Hülya Avşar ile markalar Sokağı’ndaki alışveriş turu öncesi  ayaküstü sohbet ettik.

Bir iş görüşmesi için yemeğe geldiğini söyleyen Avşar kızı, “Size bir sürprizim var” dedi. 60’ın üzerinde sinema filminde rol alan ve sinemaseverlerin karşısına çıkan Hülya Avşar, “Bu sene film çekme senesi, bugün onun toplantısı için buraya geldim ve büyük bir aksilik çıkmazsa güzel bir film ile sevenlerimin karşısında olacağım” dedi. .

Filmde kendisine eşlik edecek oyuncuların kim olduğunu sorduk ve Avşar kızı sorumuza gülümseyerek “Bugünlük bu kadar, geri kalanı sürpriz olsun” şeklinde cevap verdi.

Avşar kızı ile sohbetimiz esnasında gurbetçi hayranlarının büyük ilgisi ile karşılaştı ve onlarla tek tek ilgilenerek fotoğraf çektirip dah sonra mağazalara girerek yarım kalan alışveriş turuna devam etti.

Bu sohbetten sonra Avşar kızını tekrar beyazperdede göreceğimize sevindim. Umarım bu hasreti sadece sinema filminde değil dizi gibi güzel işlerde o başarılı oyunculuğunu da sergilerken izleriz. Hatta Onu bir tiyatroda ya da tek kişilik bir oyunda da görebiliriz! Neden olmasın !

Son yıllarda güzel kadınların güzelliklerinden, yakışıklı erkeklerin yakışıklılıklarından dolayı TV ekranları başarısız oyuncularla doldu taştı. İzlenecek iyi oyuncu yok denecek kadar az...

Umarım Hülya Avşar gibi,  Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit  gibi daha nice Yeşilcam’dan yetişmiş bayan ve erkek gerçek oyuncularımız da bir atak yapar ve ekranlara, beyazperdeye geri dönerler!  Örnek ve öğretmen olurlar ! Biliyorum ki bir çok sanat sever de benim gibi düşünüyordur.

Oyunculuğun  olmadığı, oyunculuk kalitesinin yerlerde olduğu son yıllarda gerçek oyuncular evde oturmasın...

Sevgi ve hoşgörü ile kalın.