Beşiktaş sonunda özüne döndü ve Rizespor karşısında son dönemdeki tutuk görüntüsünü atıp net bir galibiyet elde etti. Şenol hoca, uzun süre sonra kendisinden birşey katıp, takımı çift forvet oynatarak öze dönüşü gerçekleştirdi. Hepimizin yeri geldiğinde çok kızıp eleştirdiğimiz Mustafa Pekdemek'in, adeta tırnaklarıyla kazıyarak formayı alması, eleştirilere rağmen küsmeyip kendisini hazır tutarak gösterdiği performans saygıyı hakediyor. Umarım Şenol hocanın itici gücünü de devreye soktuğu karşılaşmada yıldızlaşan Pekdemek'in performansı bir maçlık olmaz, devam eder.

Gecenin bir diğer olayı, oynadıkları pas oyununu en iyi kurgulayan, kademe hatası yapmayan ve adeta Beşiktaş'a baharı getiren Atiba ile Adriano'nun sergilediği futbol diyebiliriz. 
İlerlemiş yaşlarına rağmen gençlere örnek olacak profesyonellikle sahayı terketmelerinden bazı takım arkadaşları ders çıkarmalı. 

* * *

Rizespor her ne kadar 4-1'lik skorla sahadan ayrılsa da, 10 kişiyle oyunu 2-1'e getirmesi ve Beşiktaş'ın ileri çıkmasını engellemesi önemli. İlk yarının sonlarına doğru Rizespor karşısında doldur boşaltla uzun toplarla pozisyon araması da dikkat çekti. Şenol hoca, 10 haftadır vasatı geçemeyen Oğuzhan ve Caner'in form düşüklüğüne kayıtsız kalmayan Şenol hocanın, ikinci yarıda Medel'i sahaya sokması takım oyununu kısmen toparladı. 
Beşiktaş'ın, iki kişi eksik oynayan Rizespor karşısında aldığı 3 puan moral olsa da, bu karşılaşma takım olarak daha çok çalışılması gerektiğini gösterdi. Şenol hocanın önceki gün yaptığı en büyük değişiklik, zihnindeki değişiklikti.

* * *

Taraftar, Oğuzhan için tepki sesleri çıkarsa da, maç bitene kadar takımı ateşledi ve arkasında durdu. 
VAR sistemi kurulduğundan bu yana, Beşiktaş7ın lehine verilen birkaç pozisyona rağmen yenilen golde verilmeyen net faülün VAR'a takılmaması enteresandı. Ayrıca Okan hocayı iki kişi eksik kalmış takımını 4-1'e rağmen oynattığı oyun ve güzel futbol için tebrik etmek lazım.