Baki Süha Ediboğlu, "Beni de alın ne olur koynunuza hâtıralar / Dolanıp kalayım bir an boynunuza hatıralar..." demişti. Bu sözler Selâhattin Pınar'ın bestesiyle her birimizi bir tatlı hüznün girdabında nostalji iklimlerinde gezdirdi. Sanıyorum Coşkun Sabah'tan dinlediğiniz şarkı da sizleri anıların tatlı tatlı söyleştiği özlem bahçelerinde gezdirmiştir:

"Anılar, anılar, şimdi gözümde canlandılar / Anılar, anılar, beni bu akşam ağlattılar..."

TRT'ye uzun yıllar prodüktör spiker olarak emek veren Özcan Atamert'in "Özcan'dan Sevgilerle Selam Anılar" kitabının yapraklarını karıştırırken, kendimi anılar evreninde bulutlar üzerinde hissettim. Kimi an aramızdan sonsuzluk alemine göçen tanıdıklarımızın, sevgili arkadaşlarımızın yazılarını okurken boğazım düğümlendi, yağmur olup gözlerimden yağasım geldi. Kimi zaman gözlerimin ışıltısını duyumsadım. Kitaba adını veren "Özcan'dan Sevgilerle Selam Anılar", TRT İstanbul Radyosunda yayınlanan programının adıydı.

Özcan Atamert'in unutulmaz acı, tatlı anılarını ve 40 yıl Ana Kültür ve Sanat Dergisindeki "Özcan'dan Sevgilerle" köşesindeki yazılarından seçmeleri içeriyordu. Sevgi Çemberi içindeki onlarca gönül dostunun Atamert'le ilgili düşünceleri, yayınlanmış yazıları, kitabı ayrı bir değer veriyordu. Kendimi de onların içinde bulduğum.

Özcan Atamert şöyle yazıyor: "Kaç yaşında olursanız olun. Hangi işte, hangi mevkide bulunursanız bulunun, herkesin ömründe yaşanmış yıllar ve hatıralar vardır. Bu anıların iyilik ve güzelliklerle dolu olmasını diliyorum."

Atamert'in bir de önerisi var: "Sevgi ve iyilikler, kötülükleri, sıkıntıları yok eder. Arkadaşlarınıza, yakınlarınıza içten, dürüst olarak yaklaşın. Hoşgörü ve sabır çok önemli. Kavga yerine uzlaşmayı seçersek her bakımdan huzura kavuşuruz. Nice sevgi dolu günleriniz çok olsun..."

Atamert'in müzikten resme, şiirden anı yazarlığına kadar on parmağında on niteliği var. Ama en büyük niteliğine örnek, sevgi çağlayanı oluşunu gösterebiliriz. Ne zaman TRT İstanbul Radyosu koridorlarında görsem gülen gözleri sevgi sevgi pozitif enerji saçmıştı. Ayak üstü birkaç dakikalık sohbet bile, moral vermiş, stresten arındırmıştı.

Antalya Lara'daki TRT kampında aynı tatil dönemlerinde olduğumuz zamanlar sevinmiştim. Rahmetli Eşi Kadir Bey'le sevgi, saygı, hoşgörü dolu örnek davranışlarını hayranlıkla izlemiştim.

Kitaptan gelişi güzel bir sayfa çeviriyorum. Yazı "Mutlu Olmak İçin Sımsıcak Sevgiler Gerek" başlığını taşıyor:

"... Yılların yapraklar gibi dökülüp kaybolduğu, sevgilerin eridiği, insanların ne yazık ki öz değerlerini kaybettiği bu dünyada, güzelliğini, insanlığını kaybetmeyen gerçek dostlarınız varsa kıymetini bilin. Onların sımsıcak sevgileri ile mutlu yaşayın. İşte hayatın gerçek anlamı bu.

Yaşam bir anlamda, küçük şeylerin bir araya gelmesi, şöyle ki; bir nevi eklemlenmesi değil midir? Bahçe ile, toprakla, şiirle, sanatla, hayatın bizlere bahşettiği güzellikleri, anı yaşama anlayışı ile değerlendirip ömrümüzü en güzel şekilde sürdürebiliriz.

Unutmayın bütün meslekler amatör için bir zevktir, bir eğlencedir. Ancak tüm meslekler cazibesini kaybedebilir. Her sabah güneşin doğması ile yeni bir gün başlar..."

Özcan Atamert, Türkiye Radyolarında 36 yıl, her vesile ile değişik programlarda bizlere seslendi. Mikrofonla arkadaşlığı, 1944'de, "Ayşe Abla" çocuk korosunda okul şarkıları söyleyerek, zaman zaman da çocuk şiirleri okuyarak başlamıştı.

Özcan Atamert aile boyu spikerdi. Ailenin ilk spikeri babası Dâniş Karabelen Paşaydı. Kardeşi Erdoğan Karabelen TRT İstanbul Radyosu'nda spor spikerliği yaptı. Amcasının oğlu Can AKBEL ve kızı Cansu AKBEL de uzun yıllar TRT Televizyon ve Radyosu'nda tanınan ve sevilen spikerlerdi. Kızı İlknur Boray Amerika Washington D.C. 'de ilk Türk Televizyon kanalını açtı. Haber ve magazin programlarını hazırladı, yönetti ve haberleri okudu. Görümcesinin kızı Emel Kenan ERDENAY 1980'ierde Bağdat Radyosu Türkçe Yayınlar spikeriydi.

"Özcan'dan Sevgilerle Selam Anılar" içinde şiir örnekleri de bulunuyor. Onlardan biri ile yazımı bitiriyorum:

HER SABAH

Her sabah umutla açın pencerenizi dünyaya

Doğan güneşi, ışıldayan günü görmek

Sımsıcak sevgileri bulmak

Ve güzel sesleri duymak için.

Sevgi, güzellik, insanlık ve inanç,

Bu yeter bana mutlu olmak için.