Dizel emisyon skandallarının art arda patlak vermesinin ardından otomotiv piyasası da hibrid otomobillere yöneldi. KİA'da Türkiye'deki hibrid atağına iddialı bir modelle katıldı.Kia Niro ile yarış katılan marka en az yakan SUV hibrid modelini tüketicilerin beğenisine sundu. Kia'nın yeni hibrid SUV'u Niro ne kadar yakıt tüketiyor, Kia Niro'nun donanım özellikleri ve Kia Niro fiyatı gibi merak edilen tüm soruların yanıtlarını sizler için derledik.

KİA NİRO ÖZELLİKLERİ (DONANIM SEVİYESİ)

Kia Niro Türkiye'de sadece en dolu modeli olan EXCLUSIVE donanım seviyesiyle satışa sunulacak. Exclusive donanım seviyesindeki özellikler ise şöyle: 60/40 oranında katlanabilir arka koltuklar, Tam katlanır arka koltuklar,Ayarlanabilir ön ve arka koltuk başlıkları, Yükseklik ayarlı, hıza duyarlı elektrik takviyeli direksiyon,Deri direksiyon simidi ve vites topuzu,4.2 inç renkli ekran yol bilgisayarı (supervision ekran),5 inç dokunmatik & renkli multimedya ekranı, Geri görüş kamerası,Bluetooth,Anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi,Otomatik klima,Arka havalandırma kanalı,Deri & kumaş kombinasyonlu koltuklar,8 yöne ayarlanabilir elektrikli sürücü koltuğu,Elektrikli bel desteği,Isıtmalı ön koltuklar,Isıtmalı direksiyon simidi,Alüminyum pedallar,Saklama gözlü kol dayama,Direksiyondan kumandalı müzik sistemi,Otomatik açılıp kapanan sürücü ve ön yolcu camları,Krom iç kapı kolları,Bagaj perdesi & bagaj filesi,Çakmak ve küllük,Kendiliğinden kararan iç dikiz aynası,Düşük silecek suyu göstergesi,Yağmur sensörü,Ön ve arka park sensörü,USB girişleri,Kablosuz şarj (wireless charger),220V priz girişi18" alaşım jant,Lastik tamir kiti,Michelin marka lastik, Arka sis farları, Ön sis farları,LED gündüz farları,LED arka stop lambaları, Projeksiyon tipi ön farlar, Elektrikli katlanır yan aynalar, Gövde rengi tampon, Gövde rengi, elektrik kontrollü ve ısıtmalı yan aynalar, Yan aynalar üzerinde sinyal lambaları,Sunroof,Tavan rayları,Krom kapı kolları, Spoiler,Aktif gergili ve yükseklik ayarlı ön emniyet kemerleri, Darbe anında otomatik açılan ve hıza duyarlı merkezi kilit, Çocuk güvenlik kilidi, ISOFIX çocuk koltuğu bağlantı noktaları,Uzaktan kumandalı merkezi kilit, Motor kilitleme sistemi (immobilizer),Sürücü ve yolcu ön hava yastığı, Yan ve perde hava yastıkları,Diz hava yastığı, Yolcu hava yastığı açma-kapama anahtarı,BAS (Fren destek sistemi), ESP (Elektronik Dengeleme Programı),EBD destekli ABS fren sistemi, ESS (Acil fren sinyali),TPMS (Lastik Basınç İzleme Sistemi)

KİA NİRO YAKIT TÜKETİMİ

Hibrid Kia Niro fabrika verilerine göre elde edilen 3.8 litrelik yakıt tüketimiyle bir rekora da imza attı. Kia Niro yakıt tüketimiyle Guinnes Rekorlar Kitabı'na adını yazdırmayı başardı. Niro 3.8'lik yakıt tüketimi verisinin yanısıra 88g/km emisyon değeriyle de övgüyü haketti.

KİA NİRO KAÇ BEYGİR (KİA NİRO MOTOR GÜCÜ)

Hibrid Kia Niro kaputunun altında 1.6 Kappa GDI benzinli motor ve Manyetik Tip Elektrikli Motoru bulunduruyor. Benzinli ve elektrikli motor birlikte 5700 devirde 141 beygir güç üretebiliyor. 265 tork değerini ise 1000 devirden itibaren sunabiliyor. Kia Niro 6 ileri DCT şanzımanla birlikte etkileyici bir değer sunuyor. 

KİA NİRO VİTES ORANLARI

1. Vites 3,867, 2. Vites 2,217, 3. Vites 1,371, 4. Vites 0,930, 5. Vites 0,956, 6. Vites 0,767, Geri Vites 5,351 Son Dişli 4.438 (1/2/3/4) / 3.227 (5/6/Geri)

KİA NİRO MAKSİMUM HIZ VE NİRO 0-100 DEĞERİ

Kia Niro maksimum hızı ise fabrika verilerine göre 162 km. Kia Niro 0-100 değeri ise 11.5 saniye.

KİA NİRO FİYATLARI (ÖTV DAHİL FİYATLAR)

Hibrid Kia Niro Türkiye'de sadece EXCLUSIVE donanım seviyesi ve DCT otomatik vitesle satışa sunuldu. 1.6 hibrid Kia niro satış fiyatı ise 123 bin 900 TL olarak belirlendi.