Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Beşiktaş-Alanya maçı öncesinde kulüp başkanlığından istifa edeceğini açıkladıktan sonra iki hafta boyunca konu gündemden düşmedi. Ancak Orman, bir daha aday olmayacağını söylese de kimseye inandırıcı gelmedi. Şimdilerde ise kongre günü aday olabileceğinin sinyallerini vermeye başladı. Fikret Orman yönetimindeki Şafak Mahmut Yazıcı’nın bir TV kanalında verdiği beyanat, kongrede başkanlığa adaylığını koyacak isimlere aba altından sopa gösterdi. Ay sonuna kadar ödenmesi gereken 110 milyon lira ayrıca sezon sonuna kadar ödenmesi gereken 750 milyon lira civarındaki ödeme tablosu dudaklarını uçuklatacak cinsten. 7 yıldır başkanlık yapan Fikret Orman, bu borçlanmanın neresinde ve ne kadarından sorumlu merak konusu. Orman olmazsa Beşiktaş Kulübü’ne kilit vurulacağı algısı yaratmak gerçekten içler acısı bir durum.

İlk yarı vasat futbol

Maça gelince ilk 25 dakikada Alanya’nın 4 şutuna karşı Beşiktaş’ın bir şut bile atamamasında orta sahada oynayan Oğuzhan ve Adem’in ileriye top atamamasından kaynaklanıyor. Orta saha verimsiz olunca topa daha çok sahip olan, pozisyon kovalayan, savunma yapan bir Beşiktaş seyrettik. Maç bu sezonun adeta özeti gibiydi. Biz artık ezberledik. Geride kaleden kurulmaya çalışılan oyun, dik geri paslar ve kanatlar çalışmıyor. Bu nedenle de adeta gole davetiye çıkartıyor. 34. dakikada Alanyaspor’un atağında Cisse’nin şutu direği yalayarak auta gitti. İlk 45 dakikada vasatı geçemeyen bir Beşiktaş, daha iyi oynayan bir Alanya seyrettik.

Hakemlerin vurdumduymazlığı

İkinci yarı biraz daha derli toplu ve paslaşarak oyuna başlayan Beşiktaş, 50. dakikada ceza sahası içinde N’Koudou’ya yapılan faule, penaltı noktasını gösteren hakem Arda Kardeşler ve penaltıyı gole çeviren Burak Yılmaz, Beşiktaş’ın 1-0 öne geçmesini sağladı. Bu golden sonra Alanya’nın da golü aramak için ileri çıkması, oyunun güzelleşmesini ve pozisyonları beraberinde getirdi. 65. dakikada Beşiktaş ceza sahası içinde Atiba’nın eline çarpan topu, hem hakemin hem de VAR hakemlerinin görmemesi, var mısın yok musun gibiydi. 3 dakika sonra Burak’ın ortasında topu filelerle buluşturan Diaby, Beşiktaş’ın ikinci golünü atarak takıma nefes aldırdı. Haftalar sonra gol yemeden iki farklı üstünlük sağladı ve taraftarı mutlu etti. Maçın son 25 dakikası seyir zevki olarak seyirciyi adeta yerinde oturtmadı. Alanyaspor’un pozisyonlarını seyrettik. Böylelikle 3 puan alan Beşiktaş, Alanyaspor’un yenilmezlik serisine son verdi. Beşiktaş, haftalar sonra evinde zorla olsa da iki golle kazanmayı bildi.