Tiyatro ve Sinema oyuncusu 74 yaşındaki Ayşen Gruda, bir süredir yoğun bakımda tedavi gördüğü hastanede bu hafta içi hayatını kaybetti. Açıklama yapan doktorları "Hepimizin ailesinden sanki bir cenaze çıktı. Çok üzgünüz" dedi.

Ayşe Gruda'nın hekimi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ergün Kasapoğlu; 'Pankreas kanseri nedeniyle yaklaşık 1,5 yıldır hastanemizde dünyadaki en güncel tıbbı tedaviler ile takip edilen, Türk sinema ve tiyatrosunun duayen ismi Ayşen Gruda'yı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Çocuğundan yaşlısına hayatımızın her anında; anılarımızın içerisinde yer bulan, yaptığı her işle adını tekrar tekrar gönlümüze yazdıran, sahnenin 'Deli Kadın'ı hikayesini yeni dünyasında anlatmak üzere aramızdan ayrıldı.

Yoğun bakımda devam eden tedavisi boyunca son ana kadar en iyi şekilde bakımını sağlamak adına tüm çalışanlarımızla gönülden destek olduğumuz, yeniden tanıdığımız ve tanıdıkça yeniden hayran olduğumuz sevgili Ayşen Gruda'nın ardından bizi tek sevindiren, süreç boyunca hiçbir ağrı hissetmeden aramızdan ayrılmış olması. Tüm Türkiye'nin ve sevenlerinin başı sağ olsun' açıklamasında bulundu.

Usta oyuncu Ayşen Gruda Cuma günü de toprağa verildi. Sevenleri ve Yeşilcam oyuncularıda cenazede hazır bulunarak son görevlerini yerine getirdiler.

Yeşilçam'ın efsane ismi 92 yaşındaki Eşref Kolçak, Bursa'da hastaneye kaldırıldı. Rahatsızlanan efsane oyuncu Bursa Çekirge Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Burada yapılan tetkiklerde akciğerlerinin su topladığı teşhisi konuldu. Hemen tedavisi başlanan Kolçak, dahiliye bölümüne yatırıldı. Doktorlar oyuncunun ciğerlerindeki suyu kurutmaya çalışıyor. Genel durumu iyi olan ünlü oyuncu yakında taburcu olacağını belirtti. Ünlü oyuncu 19 Temmuz 2017'de şarkıcı oğlu Harun Kolçak'ı kaybetmişti. Usta oyuncu zaman zaman çalışmak istemesine rağmen yapımcıların kendisini görmezden gelmelerine hep sitem etti. Allah gecinden versin vefat ettiğinde timsah göz yaşları döken oyuncu, yapımcıları görürüz.

Değerlerimize ne yazık ki sahip çıkamıyoruz. Hep öldüklerinde ah ah vah vahları duyuyoruz ve bunu yapanlar inanın çok samimiyetsizler! .

Şairin dediği gibi;  "Ömür dediğin ne ki?

Göz açıp kapayıncaya kadar geçen bir zaman,

Baharı ve yazı görmeden, hazanı ve kışı yaşamak gibi bir şey..."

Sevgi ve hoşgörü ile kalın.