Kayahan'ın eşi İpek Açar ile kızı Beste Haravon, merhum sanatçının yaş gününü de ayrı ayrı kutladı.

'İyi ki Doğdun Kayahan' gecesine katılmayan Haravon, babası için tavernada doğum günü gecesi düzenledi. Miras kavgası nedeniyle karşı karşıya gelen İpek Açar ile Beste Haravon'un arası bu kez merhum sanatçının yaş günü kutlaması nedeniyle gerildi.

Açar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Haliç Kongre Merkezi'nde 'İyi ki Doğdun Kayahan' gecesi düzenlerken Haravon, bir taverna'da alternatif bir yaş günü partisi organize etti.

Açar'ın organize ettiği geceye yeri ayrılmasına rağmen katılmayan Haravon, sahnede birkaç cümle söyleme isteği kabul edilmediği için konsere gitmediğini açıkladı.

Beste üvey annesine bu durum için şu cümleleri de kurmaktan geri kalmadı "İpek, gitmediğim için ağlamıştır ama üzülmesin, Nilüfer ablası onu teselli eder" dedi ve şöyle devam etti "Yasalara göre hakkım ne ise onu alacağım" diyerek miras tartışmasına nokta koydu.

Beste Haravon, babasının kendisi için bestelediği 'E Bebeğim E' şarkısını seslendirirken gözyaşlarını tutamadı.

Gecenin finalinde ise babası için hazırlattığı gitarlı pastanın mumlarını üfledi.

Usta sanatçı Kayahan'ın ölümü arkasında bitmeyen miras kavgası her geçen gün daha da tırmanmaya başladı.

Kayahan ölümünden önce uzun yıllar tedavi gördü. Bu dönemde eminim ki O, mirası ile ilgili her detayı düşünmüş ve öğle hareket etmiştir.

Şimdi Beste hanımın açtığı bu savaş acaba neyin hırsıdır?

İpek Açar, Kayahan'ın resmi eşidir. Usta'nın hem ona hem İpek Hanım dan olan kızına ayrı bir bağlılığı ve hürmeti her zaman vardı.

Son nefesine kadar ustaya bebek gibi bakan İpek Hanım eminim ki neyi hak ettiyse onu vermiştir. Yine Usta, kime neyi uygun gördüyse ona da gereğini ölümünden çok önce paylaştırmıştır.

Usta bu ülkenin gerçekten çok sevdiği bir sanatçısıydı ve hala şarkıları dilden dile dolaşıyor.

Böylesi başarılı, topluma mal olmuş bir sanatçının ölümünün arkasından bitmeyen bu mal paylaşımı kemiklerini mezarında sızlatıyordur.

Bakalım ustanın ölümünden sonra bu bitmeyen kavga da daha nelere şahit olacağız.

Sevgi ve hoşgörü ile kalın...