Bu hafta 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlandı. Bu sene herkes tarafından büyük bir farkındalık ile kutlanması çok dikkatimi çekti.

Bu farkındalığın kıvılcımını ateşleyen kişi bana göre ünlü sanatçı Hülya Avşar dır.

Geçtiğimiz günlerde Hülya Avşar kendi proğramında başarılı sanatçı Mehmet Aslantuğ'u konuk etti.

Hülya Avşar,  Mehmet Aslantuğ'u konuk ettiği programında şu sözlerle  bir skandala imza attı '"Ben şeyciyim... Erkek çalışsın, kadın evde çocuklarını kendi büyütsün, yemeğini yapsın, kocasını karşılasın...".  Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök de bunu  köşesine taşıdı. Hülya Avşar'ı arayan Özkök "Hülya bu ne laf!" diye sordu, yine skandal bir yanıt aldı: "O cımbız çetesi ne derse desin, konuşmamın tamamının arkasındayım" demiş. Zaten  Hülya Avşar ne zaman  geri adım attı ki şimdi atsın!?

Ama böyle düşünen  ünlü sanatçının sadece kendisiydi. Konuğu ünlü oyuncu Mehmet Aslantuğ Avşar kızıyla aynı fikirde olmadığını kibarca şu sözlerle ifade etti.

"Bu çok anlaşılır bir duygu,  ama bunu işte şöyle formüle etmek zorundayız. Bu erkeğe de anlam katar kadına da... Bu duyguları koruyalım ama kadın evinde üretimden çekilip bütün istikbalini bir adamın vicdanına, aşkına, samimiyetine, günün sonunda bir gün aklının karışmasına yanılgılarına bırakmamalı" dedi.

Gerçi Hülya Avşar dönem dönem bu tarz skandallara imza atıyor. Bana göre bazen bilerek bazen de cahilliğinden yapıyor.

Yıllarca magazin habercilerinin kendilerine sordukları soruları hep eleştirdi. Hatta herkesin içinde soru soran muhabiri bozduğu da  çok olmuştur. Yıllardır yaptığı, sunduğu programlara bakıyorum da eleştirdiği magazin muhabirlerini eleştireceğine nasıl soru sorulur öğrenmesi lazım.

Gerçekten soru soramıyor! Sorduğu sorular ile program akıp gitmiyor. Üstelik tam anlamı ile hazırlanmadan proğrama girdiğini de çok net görüyorum. Genelde takipçisi çok popüleritesi  çok ama çok yüksek ünlüleri proğramına alıyor. İşte bu ünlülerin hayran kitleleri göz ardı edilmeyecek kadar çok. Hal böyle olunca proğram izleniyor. Birde üzerine gereksiz  sansasyonel sözlerle proğramı sosyal medyaya da taşıyor.

Avşar kızı daha öncede bir çok kez  bu taktiği yaptı.

Hatırlarsanız "Erkekler eğer arada bir eşlerine çaktırmadan bir şeyler yaparlarsa o evlilikler yürür ve bir yastıkta yaşlanabilirler. Bir erkek arada bir karısına çaktırmadan yapmak zorunda"  sözlerine Demet Akalın ve Deniz Akkaya gibi bir çok ünlüden büyük tepkiler gelmişti.  Ama Avşar Kızı için  bunlar ne ilk ne son olacak! Bana göre bunların altında yatan en büyük iki sebepten biri başarısız olma korkusu,  bir diğeri de özel hayatında bir türlü yakalayamadığı mutluluk!

Bu saatten sonra da Onu  kimse değiştiremez!

Umursamayın yeter!

SEVGİ VE HOŞGÖRÜ İLE KALIN...