Bu hafta gündemde bütün Türkiye 'nin gönlünde taht kurmuş milli sporcumuz Arda Turan vardı.

Milli Takım uçağında gazeteci Bilal Meşe'ye hakaret ettiği gerekçesiyle milli takım kadrosundan çıkarılan ve kamptan uzaklaştırılan futbolcu Arda Turan, gündemin adamı olmaya uzun bir zaman daha devam edecek..  Arda Turan'ın gazeteci Bilal Meşe'ye saldırması ile  hemen hemen herkes milli sporcunun karşısında yer aldı.

Arda Turan'ı çok severim ve çok değer veririm. Ama bu Arda Turan'ın yaptığı davranışı onayladığım anlamına gelmez. Ne saldırısını onaylıyorum, ne de daha sonrasında yaptığı basın toplantısında özür dilememesini.  Arda'nın karşısında olduğumu ifade etmeliyim.  Ama aynı zaman da Arda özünde iyi merhametli halk tipi bir insandır. Düne kadar yere göğe sığdıramadığımız  Arda, bakıyorum da şimdi yerden yere vuruluyor. Federasyon başkanı, milli takım antrenörü vb. gibi etkin kişiler neden araya giripte bu iki insanı barıştırmıyorlarda dışarıdan seyirci gibi olanı biteni seyrediyorlar!!?

Seyretmiyorlarsa ne yaptıklarını neden halk ile paylaşmıyorlar?  Gazetecilerin milli takım uçağında ne işi var? bunu da bir açıklasınlar!!!!
Milli takım futbolcularının genelde gazetecilerle mutlaka bir husumeti olur. Bazen haklı, yere bazen de haksız yere gazeteciler futbolcuları eleştirir. Bunları takım sorumluları- yetkilileri gayet iyi bilir.

Bu yüzden neden gazeteciler milli takım uçağında uçuruldu?!  Cevaplanacak çok soru var ama bütün yetkililer olan biteni düzeltmek arayı bulmak yerine olanları kabüllenen bir tavırları olduğunu görüyoruz..

İnşallah bu sorular yanıtını bulur.. Sonuçda  Arda Turan da her insan gibi hata yapabilir.

Peygamber efendimiz ki ne muhteşem, ne adeletli, bütün güzelliklerle donatılmış bir insan olmasına rağmen onun bile hataları olmuş. Hatta bu hatalarında Cenabı hak kendisine ayet bile indirmiştir.

Bizler peygamber efendimizin yanına bile yaklaşamayız. Bu yüzden Arda' nın bu yaptığı bir öfke patlamasıydı. İnsan bazen bu kadar olumsuzlukların içinde kendini tutamayabiliyor.

Evet belki Arda konusunda haklıdır ve ne olursa olsun yeri, uslübü bu olmamalıydı!  

Bunca yıldır Türk futboluna kattıkları verdiği hizmetler ve aynı zamanda ne kadar naif bir insan oluşunu unutup herşeyi çöpe atmak ne kadar doğrudur?!  Bu olayda "düşene bir de sen vur"politikasını ne güzel hayata geçiriyoruz. Biraz daha vicdanlı olalım. Bu olayda o kadar çok hata bir arada ki, sadece bir kişiye yüklememeliyiz. İnşallah herşey düzelir, küsler barıştırılır, herkes şapkasını önüne koyar ve düşünür.

Sevgi ve hoşgörü ile kalın