İki aylık seçim kampanyası döneminden sonra hayat normale döndü. 2019 Kasımda yapılması gereken Cumhurbaşkanlığı ve TBMM seçimleri 24 Haziran 2018'e alınınca ülkenin gündemi bir anda seçimlere kilitlendi. Sokakta, parkta, kahvede nereye giderseniz her yerde seçimler konuşuluyor liderler meydanlarda vatandaşa vaadlerini anlatıyordu. Yazılı ve görsel medyanın doğal olarak gündemini seçimler oluşturuyordu. Böyle bir ortamda ben yazılarıma ara verdim zaten yeteri kadar haber yapılıyor değerli köşe yazarlarımız görüşlerini okurlarıyla paylaşıyordu. Seçim bitti Cumhur ittifakı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçimin galibi oldu. Seçim döneminde tüm ülke gözünü kulağını seçimlere verdiği için ekonomi, dış politika, güvenlik v.b gibi önemli konu başlıkları biraz arka planda kaldı diyebilirim. Ancak seçim bitti hayatın gerçekleriyle baş başa kaldık hayat normal akışına döndü. 

Cumhurbaşkanlığı yönetim sisteminin ilk başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan ve milletvekilleri hafta başında TBMM'de yemin edecekler. Sonrasında 16 Bakan ile Cumhurbaşkanı yardımcıları belirlenecek ve Türkiye Cumhuriyeti yeni yönetim sistemiyle yoluna devam edecek vatana millete hayırlı olsun. Bakalım yeni sistem bize ne getirecek hep birlikte göreceğiz. Sınırlarımızda terörle mücadele devam ediyor. Türk ordusu PKK, DAEŞ ile mücadele ederken diğer taraftan FETÖ operasyonları sürüyor. Seçim öncesi ekonomik gelişmeler pek iç açıcı değildi döviz kuru artışı Türk lirasının değer kaybı yeni sistemle birlikte ülke yönetimini bekleyen önemli sorunlar olarak karşımızda duruyor. Bu ülke hepimizin seçim bitti artık birlik zamanı bizi bekleyen büyük sıkıntıları birlikte aşmalıyız. Önümüzde yakın zamanda yeni bir seçim (Yerel) görünse de bir an önce normal hayata dönüp ülkemizin önünde duran problemleri çözmeye odaklanmalıyız. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önümüzdeki hafta yemin ederek çalışma ekibini belirleyecek. Ana Muhalefet Partisi CHP'de bir kurultay süreci görünüyor, MHP meclisteki en rahat parti konumunda, İYİ Parti'de seçim sonrası millet ittifakının sona ermesi ile birlikte 43 Milletvekili ile yoluna devam edecek. Erken Genel seçimden yeni çıkmışken bir erken yerel seçime gidebiliriz. Gündemde bu kadar çözülmesi gereken sorun varken erken yerel seçime gitmek ne kadar doğru bence yanlış. Yerel seçimlere daha 8 ay var bu süre zarfında yeni sistem çalışmaya başlar en azından sorunların giderilmesi noktasında adımlar atılabilir ülkenin beklemeye zamanı yok vakit çok değerli diye düşünüyorum. Yerel Seçimler 2019 Mart ayında zaten yapılacak erkene almanın hiçbir faydası olmayacağı kanaatindeyim. 

Siyasilerin işine karışılmaz sonuçta kararı onlar verecek. İktidar cephesi net bir açıklama yapmadı ancak açık kapı bıraktı. Yenilgiye doymayan CHP biz erken seçime hazırız diyor. Ancak unutmayalım henüz Devlet Bahçeli konuşmadı hele bir konuşsun o zaman baskın seçim mi, erken seçim mi zamanında seçim mi görürüz...