Bu haftanın konusu " Ne olacak bu milli takımın hali " Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TRT'de katıldığı canlı yayında konu futbola gelince her şeyi bir kenara bırakalım da ne olacak bu milli takımın hali dedi hafta başından beri bu konu tartışmaya açıldı. Türk medyasının içerik üretmekte sıkıntısı yok haftaya başlarken Sayın Cumhurbaşkanımız konu başlığını veriyor zaten. 

Cumhurbaşkanından pası alıp topu orta sahaya doğru sürelim o zaman ancak kafamızı kaldırıp etrafımıza baktığımızda pas atacağımız bir arkadaşı göremiyoruz maalesef kimse topu almaya gelmiyor. Türk futbolu ve A Milli futbol takımımızın durumu böyle kimse mevcut durumu düzeltmek için bir şey yapmıyor. Sanki herkes durumdan memnun gibi davranıyor.

A Milli Futbol Takımımızın hocası Mircea Lucescu Türk futbolunun en büyük sorunu yabancı kuralıdır diyor. O zaman ilk iş olarak bu zamana kadar yapmış olduğu emeklerinden dolayı kendisine teşekkür ederek yerli ve milli bir hocayı A Milli Futbol Takımızın başına getirmekle bir adım atalım. Bakın neticeye doğru emin adım adımlarla ilerliyoruz Cumhurbaşkanından pası aldım Lucescu'ya aktardım o da gol pasını verdi artık topu ağlarla buluşturma zamanı geldi.

Yerli ve Milli Şenol Güneş hazır kıta bekliyor Milli takımda yarım kalan işini tamamlaması için dümenin başına geçmesi için neyi bekliyoruz. Beşiktaş ile kontratı devam ediyor muhtemelen sezon sonunda bu söylediğimiz gerçekleşecek. Ancak ben sezon sonunu beklemeye gerek olmadığını düşünüyorum. 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası grup elemelerinde; Fransa, İzlanda, Arnavutluk, Moldova ve Andorra ile mücadele edeceğiz. 

22 Mart 2019'da Arnavutluk ile deplasmanda sonrasında 25 Mart 2019'da içerde Moldova ile karşılaşacağız. Yani grup maçlarına çok kısa bir zaman kaldı sezon mayısta sona eriyor bence hoca değişikliği için beklemenin hiçbir manası yoktur. Beşiktaş kulübünün daha önce Galatasaray kulübünün yaptığı gibi bu bir milli görevdir diyerek Şenol Hocanın A Milli Futbol Takımının başına geçmesine karşı çıkacağına ihtimal vermiyorum. Beşiktaş'ta hocasız kalmasın 100. yılında şampiyonluğa ulaştığı hocasını yeniden takımın başına getirebilir suya sabuna dokunmadan bu iş çözülür. 
Lucescu'dan aldığım müthiş gol pasını ağlarla buluşturma zamanı geldi. Şenol Hocamız Milli takımın başına geçince " Ne olacak bu milli takımın hali" sorusuna iyi olacak iyi cevabını vermenin ilk adımını atmış olacağız. Nasıl bu kadar emin konuşuyorsun diyeceksiniz nedenini hemen açıklayayım. Şenol Güneş 1996 yılında Trabzonspor'un başındayken şampiyonluğu Fenerbahçe'ye kaptırdığı zaman hocalığı bitti diyenler olmuştu. Bende kaçan şampiyonluğun sorumlusu olarak Şenol hocayı görmüş ve bu eleştirilere katılmıştım. Şenol hoca ardından A Milli Takımın başına geçti 2002 yılında tarihi bir başarıya imza atarak Dünya Kupasına katılma vizesi aldık. Japonya ve Güney Kore ortaklığında düzenlenen Şampiyonada dünya üçüncüsü olarak Türk Futbol tarihinde bir ilke imza attık. Ancak Şenol Hoca'nın Teknik Direktörlüğü hala tartışılıyordu. Hiçbir Avrupa takımı ile oynamadan yarı finale çıktık gibi sözlerle Şenol Güneş'in başarısının tesadüf olduğu söyleniyordu. Türk spor medyası hocanın saha içindeki performansından çok aksanlı ve hızlı konuşmasına ve giyim tarzına kafayı takmıştı.
2004 Avrupa Şampiyonası play-off maçlarında Letonya'ya ilk maçta 1-0 yenilip ikinci maçta 2-0 öne geçmemize rağmen şok iki golle maçın 2-2 sona ermesiyle zaten tetikte bekleyen spor medyası dünya üçüncüsü olan A Milli Futbol Takımının hocasına cezayı kesmiş ve Şenol Güneş'in Milli takım hikayesi sona ermişti. Şenol Güneş, Mustafa Denizli ve Fatih Terim kadar lobisi olmadığı için soluğu Güney Kore'de aldı. Dünya Kupasında üçüncülük maçında yendiğimiz Güney Kore Şenol hocaya kucak açmıştı ve hoca kariyerinin en güzel günlerini orada geçirdi. Güney Kore sonrası Şenol Güneş'e Türkiye'de artık farklı bakılıyordu. Yeniden Trabzonspor deneyimi 2011 şike sezonunda averajla kaçan şampiyonluk ve ardından Bursaspor macerası ve en Beşiktaş'la Teknik Direktörlük kariyerinde ilk defa yaşadığı iki şampiyonluk. 

Uzattım biliyorum ama bunları anlatmamın bir sebebi var şimdi oraya geçelim. Şenol Güneş Teknik Direktörlük döneminde çok önemli işler yapmasına rağmen bu ülkede değeri son yıllarda ancak bilenen bir futbol adamıdır. Bursaspor'da Türk Futboluna kazandırdığı genç yıldızlar büyük takımlara büyük rakamlarla transfer oldular. Ardından Beşiktaş'ta yakaladığı iki şampiyonluk ve Şampiyonlar Liginde namağlup grup lideri olarak bir üst tura çıkan müthiş bir futbol oynayan ekip onun eseriydi. 

Bir başarı hikayesi yazan Şenol Hocanın ajandasında eksik iki sayfa kaldı bence bunlarda birisi doğup büyüdüğü, futbolculuğunda kaptanlığını yaptığı ve şampiyonluklar yaşadığı Trabzonspor'u şampiyon yapmak ve dünya üçüncüsü yaptığı ancak ayrılmak zorunda kaldığı A Milli Futbol Takımın başına geçip yarım kalan işini tamamlamak. A Milli Futbol Takımımızın çok genç ve yetenekli bir jenerasyon yakaladığını ve bunu ancak Şenol Güneş ile başarıya taşıyacağını düşünüyorum. 

İşte bu yüzden " Ne olacak A Milli Futbol Takımının hali " sorusuna cevaben Şenol Güneş ile iyi olacak iyi diyorum.